Veselības ministrs Daniels Pavļuts pirmdien sociālajos tīklos izteicis drūmas prognozes par to, ko pie mums sagaidīt no jaunā koronavīrusa omikrona paveida, kas šobrīd ārkārtīgi strauji pārņem pasauli un konstatēts arī Latvijā.

“Mēs dzīvojam Omikrona ēnā, situācija un prognozes kļūst arvien nopietnākas. Lūdzu, visi vakcinējamies un balstvakcinējamies, vakcīnu pietiek ikvienam,” norāda ministrs. “Par deltu vairākkārt lipīgākais omikrons izplatās milzu ātrumā, tas dubulto saslimušo skaitu ik pa 2-3 dienām, nevis nedēļām. Rietumeiropas valstis viena pēc otras tiek “slēgtas””

“Straujš saslimstības vilnis tuvākajās dienās sasniegs arī Latviju. Nezinām, cik smagi slimosim, tomēr saslims ļoti daudzi, vēl pirms 1.janvāra dienā var būt pat 3000 inficēto,” prognozē Pavļuts. 

“Daudzi pamatoti gaida atvieglojumus no 11.janvāra, kādus solījām izejot no mājsēdes novembrī. Nezinu, vai varēsim. Aicinu kolēģus valdībā un koalīcijā “pārslēgt” domāšanu uz omikrona scenāriju. Nevaram izslēgt nopietnāku pasākumu ieviešanu. Aicinu Ziemassvētku laiku pavadīt TIKAI vistuvāko lokā. Īpaši piesardzīgus lūdzu būt tos, kas iecerējuši viesoties pie tuviniekiem Latvijā no valstīm ar augstu Omikrona izplatību. Omikrona ēnā – vakcinējamies un balstvakcinējamies!” noslēdz veselības ministrs.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl svētku nedēļa sākusies ar traģiskiem notikumiem Rīgā
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 21. decembris