Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi nopietni brīdina par laiku naktī uz pirmdienu. Latgalē un vietām Vidzemē izsludināts sarkanais brīdinājums, daudzviet arī oranžais.

07.01.2024. vakarā un 07.-08.01.2024. naktī lielākajā daļā valsts teritorijas saglabāsies stiprs sals – gaisa temperatūra pazemināsies līdz -20…-24º, vietām valsts austrumu daļā saglabāsies ļoti stiprs sals, tur gaisa temperatūra pazemināsies līdz -25…-29º, bet 07.-08.01.2024. naktī dažviet Latvijas austrumu rajonos gaidāms ekstremāli stiprs sals – gaisa temperatūra pazemināsies līdz -30º.

07.-08.01.2024. naktī gaidāms stiprs sals – gaisa temperatūra pazemināsies līdz -21…-23º.

RĪKOJIES, ir gaidāms bīstami stiprs sals! Pasargā sevi un atbalsti cilvēkus, kas visvairāk pakļauti sala ietekmei. Seko norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas. Ir iespējami infrastruktūras funkcionēšanas traucējumi. Apkures sistēmu augstās noslodzes dēļ pastāv augstāks uguns nelaimes risks. Plašāk https://www.nmpd.gov.lv/lv/bistams-aukstums

Daugavā pie Pļaviņām un Zeļķiem sablīvējumā vietām ir lāsmeņi. Pie Jēkabpils ledus kustība šobrīd ir apstājusies, bet šodien Pļaviņu ūdenskrātuvē un Daugavā pie Jēkabpils gaidāma ledus un vižņu masu kustība. Tagad ledus un vižņu masas krājas augšpus Jēkabpils ledus sablīvējuma augšgalam, arī tajā upes posmā ūdenslīmenis paaugstināsies. Ledus masām sākot intensīvāk virzīties, Pļaviņu – Jēkabpils posmā būs krasas ūdenslīmeņa svārstības, arī pie Jersikas var sākties ūdenslīmeņa kāpums.

ESI GATAVS pasargāt sevi un savu īpašumu. Iespējama īpašumu un transporta infrastruktūras applūšana. Var tikt traucēta elektroenerģijas un ūdens piegāde, telekomunikāciju sakari. Iespējams, būs nepieciešama evakuācija. Iedzīvotāji tiek aicināti neapmeklēt un nepārvietoties plūdu apdraudētajās teritorijās. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 8. janvāris
Nākamais rakstsGalvaspilsētā risinās traģiski notikumi