Ziemassvētku galdam piestāv viegli reibinoši, gardi kokteiļi un sildoši, krēmīgi deserti, tāpēc veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā divas receptes, ko izmēģināt šajos Ziemassvētkos, ja tos plānojat pavadīt pieaugušu svinētāju lokā!
Granātābolu dzēriens ar tekilu, alu un ziemas garšvielām
Sastāvdaļas (1 dzērienam)
80 ml granātābolu sulas
60 ml apelsīnu sulas
60 ml tekilas
1 tējk. medus
šķipsniņa kanēļa
ingvera alus vai alus ar citrusaugļu aromātu
ledus
Rotāšanai
2 ēdamk. cukura
1/2 tējk. kanēļa
šķipsniņa kajēnas piparu
granātābola sēklas
rozmarīna zariņš
kanēļa standziņa
Pagatavošana
Izrotā glāžu maliņas – samitrini glāzes malu ar ūdeni vai sulu, iemērc to cukura, kanēļa un piparu maisījumā. Glāzi piepildi ar ledu. Šeikerī vai citā traukā kārtīgi sajauc granātābolu un apelsīnu sulu ar tekilu un medu, kanēli un rozmarīna zariņu. Iegūto maisījumu lej glāzē ar ledu, atlikušo glāzes tiplumu papildini ar alu, rotā ar granātābola sēklām, kanēļa standziņu un rozmarīna zariņu!
Ziemassvētku deserts “Melnais mežs”
Sastāvdaļas
300 g šokolādes biskvīta (vai mīkstu šokolādes cepumu)
300 g saldētu ķiršu
50 g cukura
100 ml portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna
2 tējk. kartupeļu vai kukurūzas cietes
Krēmam
500 g rikotas siera
200 g grieķu jogurta
2 ēdamk. medus
paciņa vaniļas cukura
2 ēdamk. portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna
rīvēta miziņa no 1 mandarīna
50 g sakapātas vai sarīvētas melnās šokolādes
Pagatavošana
Pagatavo ķiršu mērci – uzvāri ķiršus kopā ar cukuru, pielej klāt vīnu un nedaudz pavāri. Sajauc cieti ar 2 ēdamk. auksta ūdens un pievieno ķiršu masai. Maisot karsē 10-15 sekundes, tad noņem no uguns un atdzesē.
Pagatavo krēmu – saputo rikotas sieru ar medu un vaniļas cukuru. Pievieno jogurtu, mandarīna miziņas un vīnu, samaisi.
Kārto desertu trauciņos: vispirms liec ķiršu mērci, tai virsū – biskvītu vai cepumus un visam pāri pārklāj krēma kārtu. Atstāj desertu ledusskapī uz 4-5 stundām (vai nakti). Pirms pasniegšanas rotā ar šokolādi.