Zināms, kāds laiks gaidāms jūnija noslēgumā. Jūnija pēdējā nedēļā mākoņu daudzums lielākoties būs mainīgs, brīžiem mākoņi atnesīs lietu un negaisu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lai arī būs vasarīgi silts, gaisa temperatūra būs par pāris grādiem zemāka nekā svētku dienās – termometra stabiņš naktīs vietām svārstīsies ap +10° atzīmi, bet dienās temperatūra lielā daļā Latvijas nepārsniegs +25°. Atgādinām, ka daudzviet valstī arvien ir paaugstināta ugunsbīstamība, tāpēc jābūt ļoti piesardzīgiem ar uguns izmantošanu dabā!

Pirmdien debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, naktī vietām, bet dienā jau daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, dienā arī stipras pērkona lietusgāzes. Arī otrdien daudzviet veidosies lietus un negaisa mākoņi, kas lokāli atnesīs spēcīgākus nokrišņus. Lai arī vējš būs lēns, un naktīs atsevišķos rajonos veidosies migla, negaisa laikā vējš brāzmās var pastiprināties pat līdz 15-16 m/s un nolauzt pat pa kādam koka zaram. Nedēļas sākumā nakts stundās gaisa temperatūra būs +11…+16° robežās, bet dienās gaiss iesils līdz +19…+25°. 

Laikapstākļi trešdien būs līdzīgi – daudzviet gaidāms lietus, tomēr negaisa iespējamība būs zemāka, kā arī turpinās pūst lēns vējš. Naktī gaisa temperatūra būs +14…+18° robežās, bet diennakts gaišajās stundās lielā valsts daļā kļūs nedaudz vēsāks, temperatūrai nepārsniedzot +17…+22°.

Nedēļas otrajā pusē joprojām katru dienu vismaz kādā no Latvijas reģioniem gaidāmi nokrišņi, bet vējš būtiski nepastiprināsies. Gaisa temperatūra būs svārstīga, jo atsevišķās dienās tā daudzviet nepārsniegs +20°, bet citās – termometra stabiņš vietām pakāpsies pat virs +25° atzīmes, tādēļ aicinām sekot līdzi laika apstākļu prognozēm. 

Vēlamies vērst uzmanību, ka, spīdot saulei, UV indekss ir vidēji augsts līdz augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama. Vairāk lasiet šeit: https://videscentrs.lvgmc.lv/lapas/ultravioletas-radiacijas-indekss

Seko mums arī Facebook un Instagram

Iepriekšējais rakstsMūziķis Kivičs nāk klajā ar lūgumu
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 26. jūnijs – 2. jūlijs