Jaunā “Lidl” veikala celtniecības ietvaros gandrīz divu gadu laikā Rīgā, Duntes ielā 25, īstenots unikāls industriāli piesārņotās grunts sanācijas projekts, kam sekoja “Lidl” veikala ēkas būvniecība un pilnīgi jauna Sarkandaugavas senupes satiksmes tilta uzcelšana. Šiem darbiem veiksmīgi noslēdzoties, “Lidl” ar prieku paziņo, ka mazumtirgotāja 26. veikals Latvijā tiks atklāts 7.30 no rīta, ceturtdien, 2023. gada 24. augustā!  

Jaunā Sarkandaugavas “Lidl” veikala un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas projektu izstrādāja SIA “Arhitektu birojs Arteks”, bet būvniecības darbus veica SIA “Newcom”. Gandrīz 2100 kv.m. lielajā ēkā būs vairāk nekā 1430 kv.m. plaša tirdzniecības zāle. Klientu ērtībām izbūvēta stāvvieta 124 automašīnām. Aktīvo velobraucēju ērtībām uzstādīti 24 nerūsējoša tērauda statīvi, kas ļauj droši pieslēgt vismaz 48 velosipēdus. Suņu īpašnieki savus mīluļus varēs piesiet pie 3 īpaši tam paredzētiem stabiņiem.

Lai arī jaunā Sarkandaugavas “Lidl” veikala apkārtnes apzaļumošanu plānojot bija jāņem vērā striktie ierobežojumi, ko noteica pilsētas maģistrālās pazemes infrastruktūras trases, veikala teritorijas apzaļumošanai ir iestādīti 279 košumkrūmi un koku lielstādi gandrīz 54 000 EUR vērtībā – tai skaitā 40 Himalaju bērzi, 112 starainās irbulenes un 68 bērzlapu spirejas.

Unikālais grunts sanācijas projekts

Kā jau ziņots, 2022. gadā, investējot gandrīz 800 000 eiro, “Lidl” Duntes ielā 25 īstenoja unikālu gruntsūdeņu sanācijas projektu, ko veica speciālisti no Latvijas “VentEko” un Lielbritānijas “ATG Group”. Industriāli piesārņotā gruntsūdens filtrēšanai, gar Sarkandaugavas senupes krastu 8,5 metru dziļumā tika izveidota īpaša siena 180 metru garumā. Tas nozīmē, ka industriālo piesārņojumu no vairāk nekā 52 000 tonnām grunts var efektīvi likvidēt uz vietas, atsakoties no vajadzības to pārvietot, tā ietaupot vismaz 324 000 kilogramu CO2 izmešu nonākšanu Rīgas pilsētas atmosfērā.

Par “Lidl”

“Lidl” kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group” ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem “Lidl” pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā.

SIA “Lidl Latvija” izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021. gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” ir 25 veikali 12 Latvijas pilsētās. Vairāk: Lidl.lv un LinkedIn.

Iepriekšējais rakstsPirmdien sāks darboties pirmais vidējā ātruma kontroles posms. Kur tas atrodas?
Nākamais rakstsTā pēc vētras izskatās Vidzemes pusē, kur ceļi vēl slēgti! – FOTO