Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24.novembra plkst.06.30 līdz 25.novembra plkst.06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar Tērvetes novadā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Plkst.00.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Alūksnē, kur divstāvu dzīvojamā ēkā dega starpstāvu pārsegums 70m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Plkst. 3.51 ugunsgrēks tika likvidēts.

Katru gadu ugunsdzēsēji glābēji dzēš vairāk nekā 500 ugunsgrēkus, kuros netīrītu skursteņu dēļ deg sodrēji dūmvados. Nereti karstums un dzirksteles no dūmvada iekļūst jumta konstrukcijās, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku. VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību, izmantojot apkures ierīces un iekārtas, kā arī iztīriet sodrējus no skursteņiem!

Plkst.14.25 tika saņemts izsaukums Jēkabpilī, kur divstāvu sabiedriskā ēkā elektrības sadales telpā dega vadi 0.5m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 233 cilvēki. Plkst.15.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt plkst.19.49 VUGD saņēma izsaukumu Babītes novadā, kur apsaimniekotā ēkā dega tehniskā iekārta 3m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, no kuriem divi tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.21.45 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega dārza mājas, trīs vieglās automašīnas, sodrēji, atkritumi, sveces un papīri.

 

Iepriekšējais rakstsDiemžēl trešdienas rīts sācies ar skumju ziņu
Nākamais rakstsIereibuši kungi Kurzemē izsauc taksometru uz Rīgu – tālāk notikumi risinās strauji