ASV žurnālisti atklājuši, ka pēc negadījuma, kurā dzīvību zaudēja Latvijas hokeja izlases un NHL kluba Kolumbusas “Blue Jackets” vārtsargs Matīss Kivlenieks, veikti vismaz trīs zvani uz ārkārtas situāciju numuru 911. To saturs liecina, ka situācija strauji pasliktinājās.

Jau vēstīts, ka traģiskā negadījumā ASV pirmdien dzīvību zaudēja vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš pirms pusotra mēneša palīdzēja izlasei Rīgā ar 2:0 uzveikt topošos pasaules čempionus kanādiešus.

Atpūtas pasākums notika kādreizējā NHL vārtsarga, tagad Kolumbusas trenera Menija Legasa mājā – viņa meita todien precējās un uz pasākumu bija ielūgti arī vairāki hokejisti, tostarp latviešu vārtsargi Kivlenieks un Elvis Merzļikins. Diemžēl pasākuma laikā ap plkst. 22 notika negadījums ar pirotehniku, kura laikā Matīss guva nāvējošus ievainojumus – tiek ziņots, ka aptuveni trīs metru attālumā no viņa sprāgusi pirotehnika. Noprotams, ka viņš guvis ievainojumu krūtīs, kas bijis liktenīgs.

Pirmā zvana brīdī Matīss vēl bijis pie samaņas, otrā zvana laikā tika apgalvots, ka viņš vēl elpo, tomēr stāvoklis ir slikts. Trešā zvana laikā smagi ievainotais hokejists raustījies konvulsijās. Lai gan mediķi ieradušies aptuveni 5 minūšu laikā un nogādāja hokejistu slimnīcā, viņš zaudēja dzīvību.

Iepriekšējais rakstsParedz iespēju atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta; Tiesībsargs: ikviens var atteikties potēties
Nākamais rakstsPie Salu tilta iemūžināti agresīvi braucoši BMW džipi, taksis un pat milzu ceļamkrāns – VIDEO