Mūsdienās burgeri nenoliedzami kļuvuši par vienu no populārākajiem ātri pagatavojamajiem ēdieniem un labi noder gan kā sātīga uzkoda, gan cienasts ballītē. Sulīga gaļa, mīksta, mutē kūstoša maize – pareizi pagatavots, burgers kļūs par īstu baudījumu garšas kārpiņām! 

 

Brokastu burgers ar olu (četrām personām)

Brokastu burgers ar olu

 

Burgeriem nepieciešams:

-4 burgeru maizītes (vēlams, rudzu);

-8 ēd.k. asā kečupa;

-4 liellopa gaļas kotletes;

-4 olas;

-8 šķēlītes bekona;

-8 šķēlītes siera;

-4 saujas rukolas;

– tomātu un gurķu šķēlītes.

 

Pagatavošana:

Uzliec bekonu un liellopu gaļas kotletes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, un liec cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz bekons ir kļuvis patīkami kraukšķīgs un kotletes čurkst. Pēc tam apgriez tos otrādi un uzliec uz kotletēm siera šķēles. Atstāj cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm. Tajā pašā laikā uz pannas izcep olas un nedaudz sasildi maizes pusītes. Uz katras maizes apakšējās pusītes uzsmērē 1 ēdamkaroti kečupa, uzliec virsū rukolu, kotleti, gurķa, tomāta un bekona šķēlītes, kā arī olu. Apzied ar ēdamkaroti kečupa arī augšējo maizītes pusīti un uzliec uz olas. Burgers gatavs!

 

Burgers ar kāpostu salātiem un krāsnī ceptiem frī kartupeļiem ar ķimenēm (četrām personām)

Burgers ar kapostu salatiem un fri kartupeliem

Burgeriem nepieciešams:

-4 burgeru maizītes;

-4 gaļas kotletes;

-8 šķēles Čedaras siera;

-8 ēd.k. burgeru mērces.

 

Kāpostu salāti:

-300 g svaigo kāpostu;

-10 cm purava kāta gaišās daļas;

– puse no vidēja lieluma ābola;

– puse tēj.k. sāls;

-2 ēd.k. majonēzes;

-dilles.

 

Krāsnī cepti frī kartupeļi:

-8 svaigi kartupeļi;

-nepilna tēj.k. jūras sāls;

-1-2 ēd.k. eļļas;

-puse tēj.k. ķimeņu;

-pasniegšanai – kečups un kartupeļu mērce pēc izvēles.

 

Pagatavošana:

Lai pagatavotu salātus, sagriez kāpostus smalkos salmiņos, sajauc ar sāli un atstāj uz dažām minūtēm bļodā. Pārgriez gareniski uz pusēm puravu un sagriez to šķēlītēs. Sarīvē ābolu uz rupjas rīves, sakapā dilles un pievieno kāpostiem. Visu sajauc ar majonēzi.

 

Lai pagatavotu krāsnī ceptus frī kartupeļus, sagriez rūpīgi nomazgātus kartupeļus salmiņos un novieto uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru. Apkaisi kartupeļus ar sāli un ķimenēm un uzpilini eļļu. Kārtīgi samaisi un cep krāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes.

 

Uz 10 minūtēm krāsnī ieliec un sasildi arī gaļas kotletes. Vari to darīt arī uz grila, bet tad samazini cepšanas laiku apmēram uz pusi. Kad kotletes cepušās pusi laika, apgriez tās otrādi un uzliec uz tām sieru. Nedaudz sasildi arī burgeru maizītes. Kad tās uzsildītas, uzsmērē uz katras maizes apakšējās pusītes 1 ēdamkaroti burgeru mērces, uzliec ar sieru apklātu kotleti un kāpostu salātus. Virsū liec maizes augšējo pusīti, kas apziesta ar 1 ēdamkaroti burgeru mērces. Pasniedz ar krāsnī ceptiem frī kartupeļiem, kartupeļu mērci un kečupu.

 

 

Pikantais burgers ar baklažāniem un kazas sieru (četrām personām)

 Pikantais burgers (1)

Burgeriem nepieciešams:

-4 burgeru maizītes;

-4 ēd.kar BBQ kečupa;

-4-8 liellopa gaļas kotletes;

-4 šķēles mīkstā kazas siera;

-puse baklažāna (sagriezta šķēlēs);

-4 ēd.k. grila salātu;

-4 saujas mangoldu vai biešu lapu;

-tomātu šķēles;

-1 ēd.k. olīveļļas;

-1 tēj.k. žāvētas raudenes;

-pēc vēlēšanās – sarkanā čili šķēlītes;

-jūras sāls, melnie pipari.

 

Pagatavošana:

Apkaisi baklažāna šķēlītes ar sāli, pipariem un raudeni, uzpilini olīveļļu un samaisi. Apcep kotletes no abām pusēm uz grila vai pannas aptuveni 10 līdz 12 minūtes. Apcep no abām pusēm arī baklažāna šķēlītes, līdz tās ir mīkstas. Nedaudz sasildi arī burgeru maizītes. Uz maizes apakšējām pusītēm uzzied kečupu, uzliec salāta lapu, vienu vai divas kotletes, kazas sieru un tomāta šķēlītes. Ja vēlies burgeru padarīt pikantāku, tad uzliec arī dažas čili šķēlītes. Uz augšējām maizes pusītēm bagātīgi uzzied grila salātus un uzliec tās uz sagatavotā burgera.

 

 

Lai maltīte izdodas garda!

Iepriekšējais rakstsPiens: Būtiski fakti par šo nenovērtēto pārtikas produktu
Nākamais raksts6 mīti un patiesības par tautā iecienīto NŪJOŠANU