Pretēji tam, ka alus bieži tiek uzskatīts par neveselīgu alkoholisko dzērienu, līdzīgi kā, piemēram, sarkanvīnam, tam piemīt pozitīva ietekme uz mūsu veselību. Jaunākie zinātniskie pētījumi liecina, ka miestiņa mērena lietošana dažādos veidos palīdz uzlabot veselību.   

 

Dažādiem alus veidiem ir atšķirīga ietekme uz mūsu organismu, pašbrūvētais un nefiltrētais miestiņš ir daudz labāks, tāpat tumšais alus ir uzturvielām bagātāks.

KAULU VESELĪBA

Alus ir lielisks līdzeklis kaulu veselībai un osteoporozes profilaksei. Tas ir bagāts ar silīciju un citiem būtiskiem minerāliem, kas stiprina kaulus. Piemēram, gaišā alus pudele (0,5 l) satur ~ 22 % no ikdienā rekomendējamās silīcija devas. Viens no pētījuma rezultātiem atklāja, ka šis alkoholiskais dzēriens ir īpaši noderīgs, lai novērstu kaulu vājumu sievietēm pēcmenopauzes periodā.

 

ĻAUNDABĪGO AUDZĒJU PROFILAKSE

Oregonas universitātes zinātnieki ir atklājuši, ka alū esošais ksantohumols (xanthohumol) – spēcīgs antioksidants palīdz cīnīties ar krūts un prostatas audzējiem. Šis antiokisants līdzīgi kā citi aizkavē arī novecošanās procesus, tāpat pasargā no ateroskrelozes, Parkinsona un Alcheimera slimības.

 

SIRDS VESELĪBA

Dzerot alu ar mēru pazemināsi asinsspiedienu un samazināsi sirds un asinsvadu slimību risku. Zinātniskajā izpētē atklāts, ka šo saslimšanu iespējamība īpaši samazinās vīriešiem vecumā virs 35 gadiem, kā arī sievietēm pēc 45 gadu vecuma. Apjomīgs Itālijas zinātnieku pētījums ar 200 tūkstošiem dalībniekiem atklāja, ka šī dzēriena mērena lietošana samazina sirds slimību risku pat par 31%. Tāpat 20 – 25 % samazinot sirds išēmisko slimību un infarkta risku.

 

LIELISKS ANTIOKSIDANTU AVOTS

Alus sastāvā ir flavonoīdi – lielisks antioksidantu avots, kas dažādi palīdz mūsu organismam, īpaši cīnoties ar brīvo radikāļu kaitējumu šūnām. Tomēr šo būtisko vielu daudzums dažāda veida alkoholiskajos dzērienos atšķiras, piemēram, tumšajā alū to ir visvairāk.  

 

DIABĒTA PROFILAKSE

Saskaņā ar daudziem zinātniskajiem pētījumiem, mērens šī alkoholiskā dzēriena patēriņš var samazināt risku sasirgt ar diabētu. Taču pārmērīga, gluži pretēji – palielināt šo iespējamību.

 

CITAS POZITĪVĀS IETEKMES UZ VESELĪBU

Dažādos pētījumos ir atklāts, ka, piemēram, alū esošie apiņi spēj samazināt aptaukošanās risku, tāpat sekmē depresijas un grūtsirdības ārstēšanu. Jo rūgtāks ir alus, jo pozitīvāk ietekmēsi savu veselību. Alus, kas lietots kosmētiskos nolūkos spēj uzlabot arī sievietes skaistumu, padarot ādu samtainu un matus – spīdīgus un veselīgus.

 

Neaizmirsīsim, ka pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga mūsu veselībai!

Iepriekšējais rakstsKā saredzēt savu nākotni? Jāņos iespējams ne tas vien
Nākamais raksts8 pasaules neparastākie tautas tērpi