Pamatojoties uz dažādiem zinātnieku atklājumiem, iespējams uzzināt lietas, ko sievietes dara labāk kā vīrieši. Protams, ir lietas, ko sievietes nevar pārspēt, taču zinātnieki saka, ka vismaz šajās 10 lietās esam pārākas.

Iespējams, tikai pasmaidīsi, bet zinātnieki nopūlejušies vaiga sviedros, lai izpētītu šīs lietas.

 

Sievietes ir tīrīgākas

ASV zinātnieki ir izpētījuši, ka, piemēram, darba vietas (attiecas uz cilvēkiem, kuriem ir sēdošs darbs pie datora) sievietēm ir daudz kārtīgākas un tīrākas kā vīriešiem. Viņi atklāja, ka jebkurā no pētītajām vietām, vīriešu darba virsmās bija atrodams par 10 – 20% vairāk baktēriju kā sieviešu darba vietās. Zinātnieki to pamatojuši ar to, ka ikdienā vīrieši ir mazāk higiēniski, salīdzinājumā ar sievietēm.

 

Sievietes ir labākas intervētājas/sarunu vedējas

Citi pētījumi liecina, ka sievietes labāk tiek galā ar stresu, kas rodas pirms nozīmīgām intervijām vai pārrunām. Lai gan sievietes ir vairāk nobijušās un uztraukušās šādas sarunas vai tikšanās dēļ, viņas tomēr tiek labāk galā ar reālo uzdevuma veikšanu, jo krietni rūpīgāk tam sagatavojas.

 

Sievietes ir plašāka profila speciālistes

Citviet ir veikti pētījumi, kas pierāda, ka sievietes spēj pielāgoties dažādām situācijām, apgūt aizvien plašāku profesiju spektru. Līdz ar to, ielaužoties, tā sauktajā, vīriešu specialitātē un pierādot, ka spēj strādāt arī par automehāniķi, elektriķi u.tml. Tādējādi tiek veidota kvalitatīva konkurence un samazināts iespējamo darba vietu skaits vīriešiem. Taču vīrieši nav tik naski uz “sievišķīgu” profesiju apgūšanu, piemēram, medicīnas darbinieks (medmāsa), bērnudārza audzinātājs, auklis u.tml.

 

Sievietes biežāk absolvē universitāti

Sievietes rūpīgāk spēj pabeigt iesākto, piemēram, studējot universitātē. Vīrieši biežāk pamet studijas, vai arī diploma iegūšanu “velk” vairāku gadu gadu garumā. Sievietes ir neatlaidīgākas un mērķtiecīgākas un nereti pieliek visas pūles pat, šķietami, nereālās situācijās, lai paveiktu uzdevumu un sasniegtu mērķus.

 

Sievietes ēd veselīgāk

Vairākumā gadījumu sievietes izvēlas veselīgāku pārtiku, piedomā par to, ko gatavo, vai izvēlas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos. Biežāk izvēlas augļus, dārzeņus, izlaižot desertus, savukārt, vīrieši bieži izvēlas ātrās uzkodas, saldētus ēdienus, gaļu, neatsakās no dažādām mērcēm, majonēzes un trekniem ēdieniem.

 

Sievietēm ir stiprāka imūnsistēma

Sievietes ikdienā vairāk dara, lai saudzētu imunitāti, piemēram, dzer tējas, nereti lieto vitamīnus, ēd vairāk augļu un dārzeņu. Neskatoties uz to, ka sievietes vairāk ikdienā rūpējas par savu imunitāti, viņām piemīt arī slepenais ierocis – estrogēns. Šis dzimumhormons palīdz cīnīties ar fermentiem, kas spēj kavēt organisma pirmās aizsargreakcijas darbību pret vīrusiem un baktērijām.

 

Vidējais dzīves ilgums ir lielāks

Anglijā veiktie simtgades pētījumi liecina, ka no visas pasaules iedzīvotājiem, kuri ir vecāki par 100 gadiem, 85% ir sievietes. Vidēji sieviešu mūžs ir 5 – 10 gadus ilgāks kā vīriešiem. Pasaulē vidējais (ņemot vērā visas valstis) dzīves ilgums ir 65 gadi vīriešiem un 69,5 gadi sievietēm, savukārt, Latvijā tas ir vīriešiem 67,3, bet sievietēm 77,7 gadi.

 

Sievietes ir labākas vadītājas, īpaši šajā gadsimtā

Tā tiek uzskatīts, tāpēc, ka sievietes ir labākas klausītājas, padomdevējas, problēmu risinātājas. Sievietes vairāk prot motivēt savus padotos, pastāstot kā un ko labāk darīt, lai sasniegtu augstākus rezultātus. Sievietēm ir labāk attīstīta empātijas spēja, līdz ar to ir vieglāk runāt ar katru cilvēku atsevišķi, pielāgojot argumentus, padomus utt.

 

Sievietes spēj runāt par savām problēmām

Daloties bēdās un problēmās ar kādu, tiek izlādēta negatīvā enerģija, apslāpētas skumjas, jo, kā zināms, dalīta bēda ir pus bēda. Vīrieši visbiežāk izvairās runāt par savām problēmām, neveiksmēm, mēģinot paši ar tām tikt galā, uzkrājot sevī, vai mēģinot visu negatīvo izlādēt sporta zālē vai noslīcināt, piemēram, alus glāzē. Izrunāšanās un problēmu pārrunāšana veicina to ātrāku atrisināšanu, mierīgāku uztveršanu un/vai aizmiršanu. Savukārt, uzkrātās sliktās emocijas, ar laiku var radīt emociju haosu, vai pat depresiju.

 

Sievietes nopietnāk uztver sev tuvos cilvēkus

Arī attiecības sieviete uztver nopietnāk, atceras, kas vīrietim patīk, nepatīk, kas garšo utt. Vīrieši nereti aizmirst tādas lietas, neatceras dzimšanas dienas, gadadienas (kas bieži vien sievietei ir ļoti svarīgs mirklis). Sievietes atceras draugu, radu jubilejas, par sev nozīmīgiem cilvēkiem atceras vismaz dažas svarīgākās lietas.

 

Nav runa par to, ka sievietes ir izcilība un pati pilnība, bet vīrieši nē, taču zinātnieki darbojas nepārtraukti – meklē, pēta, analizē. Tādi ir viņu secinājumi. Ja ne citādi, tad vismaz garastāvokli uzlabo fakts, ka dažās jomās esam pārākas.

Iepriekšējais raksts3 gardas kūkas. RECEPTES
Nākamais raksts6 noderīgi padomi, kā ietaupīt ceļojot