Noskaidro, kuri 10 produkti spēj efektīvi cīnīties ar apelsīna miziņas efektu!

 

ŪDENS

Lai gan tehniski tas nav pārtikas produkts, tieši ūdens tiek uzskatīts par vienu no visefektīvākajiem līdzekļiem, lai mazinātu apelsīna miziņas efektu. Veselai ādai ir jābūt labi mitrinātai, kas palīdzēs nomaskēt celulīta parādīšanos, jo tas būs labāk redzamas zem dehidrētas, neveselīgas āda. Tāpēc, ja vēlies mazināt šo problēmu, kā arī būt citādi vesela, uzņem pietiekamu šķidruma daudzumu, vismaz 8 glāzes dienā, vislabāk – tīra, negāzēta ūdens. Ja tev tas sagādā problēmas, mielojies ar produktiem, kuros ir augsts ūdens sastāvs, piemēram, ar melonēm, vīnogām, tomātiem, lapu dārzeņiem un gurķiem. Tas ne tikai nodrošinās papildus šķidruma uzņemšanu, bet arī apgādās organismu ar vērtīgā uzturvielām, kas var būtiski samazināt tauku veidošanos.

 

OMEGA – 3 un OMEGA – 6 TAUKSKĀBES

Pēc speciālistu domām, pārtika ar šīm taukskābēm ir būtiska celulīta mazināšanai. Ir pierādīts, ka tās uzlabo asinsvadu veselību, stimulējot asinscirkulāciju, kas, savukārt, palīdz mazināt celulītu. Lielisks omega – 3 avots ir lasis, sardīnes, rapšu un olīveļļa un valrieksti, savukārt, omega – 6 taukskābes uzņemsi, ja mielosies ar safloras un saulespuķu eļļu, kā arī sojas pupiņām.

 

NEPIESĀTINĀTĀS TAUKSKĀBES

Mono un poli-nepiesātinātajām taukskābēm tiek piedēvēts teju vai dziedinošs efektu uz mūsu ādas veselības stāvokli, kas labvēlīgi ietekmē arī apelsīna miziņas efektu. Uzņem tās ar riekstiem, avokado, dārzeņu eļļām, īpaši rapšu vai olīveļļu, kā arī dažādām zivīm.

 

LIESIE PROTEĪNI

Diēta, kurā iekļauti produkti ar tā saucamajiem liesajiem proteīniem palīdzēs radīt sāta sajūtu, taču neuzņemot pārāk daudz kaloriju. Tas nodrošinās mazāku tauku šūnu veidošanos ķermeņa problēmzonās,  mazinot nepievilcīgos ādas nelīdzenus, ko mēs pazīstam kā celulītu. Proteīniem bagāts uzturs palīdz veidot muskuļus, nostiprinot mūsu ķermeņa aprises. Lai uzņemtu šos proteīnus, ēd zivis un dažādus jūras produktus, riekstus, liesu gaļu, kā arī vistas gaļu bez ādas.

 

PILNGRAUDU PRODUKTI

Tie nodrošina organismu ar vērtīgiem vitamīniem, minerālvielām un diētiskajām šķiedrām. Merilendas Medicīnas centra universitātes pētnieki  uzsvēruši un norādījuši, ka ikvienam, kurš vēlas mazināt vai novērst celulīta veidošanos, ir jāiekļauj savā ēdienkartē dažādi pilngraudu produkti, kas palīdzēs kontrolēt svaru, kā arī būtiski uzlabos tavu ādas stāvokli. Ēd pilngraudu maizi, brūnos rīsus un makaronus no rupjā maluma miltiem. Vai esi nogaršojusi kvinoju – balandas sugas lapu dārzeni ar ēdamām sēklām?

 

AUGĻI

Tie ir vitāli nepieciešami ikvienā veselīgā, sabalansētā ēdienkartē, lai nodrošinātu organismu ar būtiskiem vitamīniem un šķiedrvielām. Lielākā daļa augļu ir bagāti arī ar ūdeni un satur maz kaloriju, padarot tos par lieliskiem produktiem, lai mazinātu svaru un uzlabotu apelsīna miziņas radīto ādas defektu. Uztura speciālisti ir atklājuši, ka tādi augļi kā banāni un papaija ir īpaši efektīvi celulīta profilaksei, jo tajos ir augsts kālija saturs. Ir pierādīts, ka šī būtiskā viela samazina ūdens uzkrāšanos organismā, aktivizējot arī limfātiskos procesus, kas var uzlabot ādas nelīdzenumu izskatu. Tāpat, piemēram, dzērvenes un citas ogas ir īpaši vērtīgas, jo satur antioksidantus, kas labvēlīgi ietekmēt mūsu ādas stāvokli.

 

DĀRZEŅI

Šie produkti ir pārbagāti ar šķiedrvielām un dažādām uzturvielām, turklāt satur maz kaloriju, kas padara tos par lielisku sabalansētas diētas sastāvdaļu. Lai gan zinātniskie pierādījumi nav visai dāsni, ir noskaidrots, ka, piemēram, sparģeļi ir īpaši noderīgi celulīta mazināšanā, jo satur folijskābi, kas palīdz stabilizēt garastāvokļa svārstības un ievērojami mazina stresa līmeni, kas netieši var ietekmēt tauku uzkrāšanos organismā, tātad, visticamāk, apelsīnu miziņas efekta veidošanos.

 

AUGU IZCELSMES PROTEĪNI

Augu izcelsmes olbaltumvielas var būt labvēlīgas celulīta mazināšanai, jo palīdz veidot muskuļus, nevis taukus, nostiprinot ādas šūnas. Lielisks šo vielu avots ir pākšaugi – pupas un zirņi, kā arī jau minētā kvinoja.

 

PRODUKTI AR AUGSTU C VITAMĪNA SATURU

Ir zinātniski pierādīts, ka šī viela piedalās kologēna līmeņa palielināšanā, kas stiprina ādas audus un samazina celulīta parādīšanos. Lai uzņemtu C vitamīnu, ēd kivi, apelsīnus, citronus, dažādas ogas, ananasus un kāpostus.

 

ZAĻO LAPU DĀRZEŅI

Piemēram, spināti vai kacenkāposti satur antioksidantu – luteīnu un ir pierādīts, ka tas spēj palielināt ādas mitruma līmeni, kā arī veicināt tās elastību, kas ir būtisks veids, kā mazināt celulīta parādīšanos.

 

Vai tavā ikdienas ēdienkartē ir šie produkti?

 

Iepriekšējais rakstsVārda pirmais burts: kā tas raksturo tavu personību?
Nākamais raksts22 sieviešu noslēpumi: ko mēs cenšamies slēpt no vīriešiem?