Sārtais, sulīgais auglis ir ne tikai gards, bet arī ļoti veselīgs! Uzzini 15 tā pārsteidzošās, labvēlīgās ietekmes uz mūsu veselību.

PRET NOVECOŠANOS:  granātāboli un to sula satur lielu daudzumu antioksidantu, kas spēj lieliski uzveikt brīvos radikāļus, kas būtiski ietekmē šūnu normālu funkcionēšanu, zogot jonus no normālajām, veselajām šūnām un gēniem, bojājot tos un dažkārt izraisot mutācijas, pamazām veidojot vēzi.

 

 

NIERU VESELĪBAI: jaunākie pētījumu rezultāti pierādījuši, ka granātābola ekstrakts pasargā nieres no dažādu kaitīgu toksīnu negatīvās ietekmes, kas bojā tās.

granaabols_!23

AKNU VESELĪBAI: ilgstošos izpētes procesos noskaidrots, ka šī augļa sula spēj ne tikai aizsargāt aknas, bet palīdz atjaunot šo būtisko orgānu, ja tas jau ir bojāts.  

 

 

IMŪNSISTĒMAI: šis eksotiskais auglis un tā sula ir pārpilna ar C vitamīnu, kas spēj palielināt/paaugstināt imūnsistēmu, kas ir būtiski, lai ātri uzveiktu saaukstēšanos un dažādas saslimšanas.

gab1

 

ANTIALERĢISKS: auglis satur polifenolu – unikālu antioksidantu, kas spēj reducēt alerģiju izraisošos bioķīmiskos procesus organismā. Tāpat tas palielina aizsardzību pret nervu slodzi, vēža un diabēta risku.

 

 

SIRDS SLIMĪBU PROFILAKSEI: zinātniskie pētījumi atklāj, ka granātābols uzlabo organisma spēju sintezēt holesterīnu un iznīcina brīvos radikāļus asinsrites sistēmā, pasargājot no dažādu sirds un asinsvadu slimību attīstības.  

kklklklklk9ikik

SAMAZINA PROSTATAS VĒŽA RISKU:  dažādi pētījumu rezultāti atklājuši, ka granātābols un tā ekstrakts var izraisīt šī vēža šūnu bojāeju.

 

 

PASARGĀ NO KRŪTS VĒŽA: zinātnieki ilgstoši pētījuši granātābolu sulas un tās uzturvielu ietekmi uz krūts vēža šūnām, secinot, ka šis auglis un tā produkti spēj novērst to progresēšanu.

pomegranate_health_benefits

PASARGĀ NO ĀDAS VĒŽA: ir pierādīts, ka šī augļa lietošana uzturā samazina divu būtiskāko ādas vēža veidu attīstību – bazālo šūnu un plakanšūnu karcinomu.  

 

 

ATBALSTA DNS: granātābolā esošās fitouzturvielas – virkne ķīmisku savienojumu, kam piemīt izteikta bioloģiska aktivitāte un pozitīva ietekme uz mūsu veselību, aizsargājot to pret apkārtējās vides nelabvēlīgo ietekmi – mikrobiem, vīrusiem un dažādu slimību izraisītājiem, mijiedarbojas ar mūsu ģenētisko materiālu, būtiski pasargā organismu.

 

 

NORMALIZĒ ASINSSPIEDIENU: pētījumi pierāda, ka granātābola ekstrakts var palīdzēt novērst asinsspiediena paaugstināšanos, kas saistīts ar treknu ēdienu lietošanu uzturā.

pom-juice-16

REGULĒ METABOLO SINDROMU: kas ir cukura vielmaiņas traucējumi, kas palielina iespēju saslimt ar 2. tipa cukura diabētu, sirds išēmisko jeb koronāro slimību, kad šis būtiskais orgāns netiek pietiekami apgādāts ar asinīm un skābekli, radot infarkta un smadzeņu asinsrites traucējumu risku, asinscirkulācijas traucējumus kājās, sīko asinsvadu bojājumus nierēs un acīs – cukura diabēta slimniekiem; žultsakmeņus, podagru utt. Pētījumu rezultāti pierādījuši, ka granātābols palīdz regulēt cukura līmeni asinīs, uzlabojot jutību pret insulīnu, cīnās pret iekaisumu procesiem organismā un uzlabo daudzus citus faktorus, kas saistīti ar metabolo sindromu. Šis auglis palīdz samazināt arī svaru.

 

 

AIZSARGĀ PRET INFEKCIJĀM: jaunākie pētījumi atklājuši, ka granātābolu ekstrakts palielina dažādu zāļu efektivitāti, kas ārstē negatīvo mikrofloru.  

PASARGĀ NO ALCHEIMERA SLIMĪBAS: šis auglis var novērst vai palēlināt šīs slimības progresēšanu.  

 

 

PASARGĀ NO OSTEOARTRĪTA: tas skar locītavas, radot tajās iekaisumu jeb artrītu, kas ir biežākā hroniskā locītavu slimība pasaulē, skarot ~ 151 miljonus pasaules iedzīvotāju. Osteoartrīta gadījumā iekaisumā iesaistās locītavu kapsula, locītavu kaulu virsmas un locītavu saites, samazinoties un nodilstot locītavu skrimšļa slānim. Zinātnieki min granātābolu kā labvēlīgu līdzeklipret šo kaiti, jo tas satur būtiskas, dziedinošas  fitouzturvielas –  ellagic  skābi un polifenolus.

 

Vai tu lieto uzturā šo augli?

Iepriekšējais raksts9 lietas, ko vīrietis vēlas, lai sieviete zina par seksu
Nākamais raksts5 vienkārši veidi, kā atrisināt jebkuru problēmu