Ikvienam no mums pazīst situāciju, kad negaidīti ciemos piesakās viesi. Lai šī situācija neradītu nevajadzīgu stresu un papildus laika ieguldījumus gatavojot cienastu, Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar garšīgām un ātri pagatavojamās receptēm, kuras vērts saglabāt īpašo recepšu krājumā.

 

Izpēti šo ēdienu receptes! Lieliski, ja regulāri papildini krājumus ar ilgi uzglabājamajiem produktiem, jo tad situācijā, kad piesakās negaidīti viesi, vienmēr varēsi pagatavot ko gardu, piemēram, vafeles.

 

 

Pildīta bagete ar siera krēmu

Foto_pildita_bagete

Sastāvdaļas: 2 – 4 personām

Gatavošanas laiks: 15 min

 

Nepieciešams: 

  • Bagete – 1 gab.
  • Krēmsiers – 180 g
  • Olas Rimi L izmēra – 1 gab.
  • Šķiņķis vai bekons – 4 šķēles
  • Saulē kaltēti tomāti –  4 gab.
  • Ķiploks 1-2 daivas

 

Izgreb bagetes mīkstumu, izgriežot virsējā garozā garenu iedobi. Sajauc sieru ar olu, pievieno sagrieztu šķiņķi un kaltētus tomātus. Masu pilda bagetē un cep 10 minūtes 180 grādos. “Izgrebto maizi noteikti nemet ārā! Sagriez to kubiņos, apslaki ar eļļu un pievieno sasmalcinātu ķiploku. Maizes kubiņus izvieto blakus bagetei un cep vienlaicīgi, lai izveidojas grauzdiņi – noderēs salātiem!” iesaka Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.

 

 

Salāti “Improvizācija”

Foto_salatu_recepte

Sastāvdaļas: 2 – 4 personām

Gatavošanas laiks: 15 min

 

Nepieciešams:

Lai pagatavotu gardus salātus, nav nepieciešama īpaša recepte! “Ideāli salāti sastāv no 4-5 sastāvdaļām un mērces. Iespējams, dienā, kad ciemos piesakās ciemiņi, visi šie produkti tev mājās jau ir,” stāsta Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds, norādot, ka salātu trauku var sadalīt piecās daļās.

 

  • Salātu lapas (rukola, spināti, keil salāti, ledus salāti vai citi) – 2/5 daļas no trauka
  • Divu veidu dārzeņi (tomāts, gurķis, paprika, avokado vai cits) – 1/5 daļa no trauka
  • Pākšaugi  un graudaugi (zirņi, pupiņas, lēcas, diedzēti graudi, ķiploka grauzdiņi u.c.) – 1/5 daļa no trauka
  • Olbaltumi un proteīni (siers, gaļa, olas, zivis, konservēts tuncis u.c.) – 1/5 daļa no trauka

 

Šīs sastāvdaļas vienkārši pārlej ar savu iecienītāko mērci (piemēram, olīveļļa, šķipsna sāls, malti pipari, citrona sula) un sajauc kopā. 

 

 

Vafeles ar vārītu kondensēto pienu un ogām

Foto_vafeles_recepte

Sastāvdaļas: 10 – 12 vafelēm

Gatavošanas laiks: 10 – 15 min

 

Nepieciešams:

Biezo vafeļu maisījums: 500 g (1pac.)

Sviests, kokosa, vīnogu kauliņu vai rapšu eļļa: 170 ml

Silts ūdens vai piens: 300 ml

Vārītais kondensētais piens: 1 bundža

Dažādas ogas (saldētas vai svaigas): 500 g

 

Pagatavošana:

“Bieži vien cilvēki ir pret dažādiem kūku vai pankūku maisījumiem, taču vafeļu maisījumu varu ieteikt, jo tas sastāv tikai no 5 sastāvdaļām: taukvielas (sviests, eļļa), piens vai ūdens, milti, cepamais pulveris un olas. Maisījumā tiek izmantotas pēdējās trīs izejvielas,” stāsta Rimi Gardēdis un šefpavārs pavārs Normunds Baranovskis. Pavārs iesaka šādu vafeļu maisījumu turēt mājās, gluži tāpat kā kondensēto pienu vai medu – tie labi sader ar vafelēm. Ja tiek ceptas vafeles, tad noteikti jāatceras par saldētajām ogām, ja tādas no vasaras saglabātas saldētavā.

 

Lai labi garšo!

Iepriekšējais rakstsVeicini bērna patstāvību – iesaisti pavasara tīrīšanā
Nākamais rakstsPieci padomi matu krāsošanai mājas apstākļos