Iedvesmojies un pārsteidz savu mīļoto!

Nav noslēpums, ka ģimenes maltīšu sagatavošana lielākoties gulstas tieši uz sieviešu pleciem un nereti šai nodarbei nākas veltīt ne vienu stundu vien. Tieši tāpēc Sieviešu diena ir īstais laiks, kad iepriecināt savu dāmu ne vien ar skaistu ziedu pušķi, bet arī ar kādu gardu maltīti, kaut nedaudz atvieglojot viņas ikdienu. Piedāvājam izmēģināt četras vienkārši pagatavojamas receptes, kuras noderēs gan kā jauks pārsteigums Sieviešu dienā, gan kā sātīgas uzkodas nesteidzīgiem brīvdienu rītiem visai ģimenei.

 

Kēksu pannā cepta ola ar bekonu

 Keksu panna cepta ola ar bekonu

Sastāvdaļas:

  • 1 šķēle “Rīgas Miesnieka” kūpinātā bekona;
  • 1 ola;
  • Sāls;
  • Melnie pipari.

 

Pagatavošana:

Ieklāj bekona šķēlīti kēksu pannas formiņā. Bekona ligzdiņā iesit jēlu olu. Pievieno sāli un piparus. Cep krāsnī 200 grādos 10 līdz 15 minūtes vai līdz ola no virspuses ir sarecējusi. Ja iespējams, lieto silikona kēksu pannu, no tās “bekona olu” ir ļoti viegli izņemt. Pasniedz kopā ar salātiem un grauzdētas maizes šķēli.

 

 

 

Rudzu kumosi ar gaisīgu liellopa šķiņķi un kūpinātu sieru

 Rudzu kumosi ar gaisigu liellopa skinki un kupinatu sieru

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums “Rīgas Miesnieka” “Liellopa fileja šķēlēs”;
  • 12 rudzu čipsi, piemēram, ar ķiploku garšu;
  • 100 g kūpināta siera;
  • 1-2 ķiploka daiviņas;
  • 4-5 ēdamkarotes majonēzes;
  •  1 sarkanā paprika;
  • Svaigas dilles;
  • 12 pērļu sīpoli.

Pagatavošana:

Sarīvē kūpināto sieru, samaisa ar sasmalcinātu ķiploku un majonēzi. Ja vēlas, pievieno aromatizēto sāli. Uzliek kaudzīti kūpinātā siera maisījuma uz katra rudzu čipša. No divām šķiņķa šķēlēm izveido skaistu rozeti un izkārto uz rudzu čipša. Šķiņķa rozetes vidū ieliek nelielu paprikas gredzenu (vai šķēlīti) un pērļu sīpolu. Izdekorē ar dillēm. Tādā pašā veidā pagatavo arī pārējās uzkodas.

 

 

 

 

Sviestmaižu torte ar aknu pastēti un šķiņķi

 Sviestmaizu torte ar aknu pasteti un skinki

Sastāvdaļas:

  • 18 tostermaizes šķēles (ieteicams izmantot pilngraudu tostermaizi);
  • 300 g “Rīgas Miesnieka” krēmpastētes;
  • 2 dl gurķu salāti;
  • 260 g (2 iepakojumi) “Rīgas Miesnieka” “Cūkgaļas karbonāde šķēlēs”;
  • 100 g rīvēta siera;
  • 100 g majonēzes;
  • 1-2 ķiploku daiviņas (pēc vēlēšanās);
  • 0,5 tējkarote aromatizētā sāls;
  • 5-6 kaperi;
  • 1-2 dl buljons (piesūcināšanai).

Pagatavošana:

Maizes šķēlēm nogriež garozas. Samaisa rīvēto sieru ar majonēzi un aromatizēto sāli. Ja vēlas, pievieno arī sarīvētu ķiploka daiviņu. Uz servēšanas trauka pamatnes saliek 2 x 3 maizes šķēles. Piesūcina ar buljonu. Pa virsu uzklāj siera maisījumu un uz tā šķiņķa šķēlītes. Uzliek nākamo maizes kārtu un vēlreiz piesūcina ar buljonu. Uzsmērē 1 iepakojumu pastētes un uzklāj uz tās 2 dl gurķu salātus. Uzliek pēdējo maizes kārtu, piesūcina ar buljonu un uzsmērē otru pastētes iepakojuma saturu. Sagatavoto tortes pamatu ieliek uz vismaz vienu-divām stundām līdz diennaktij ledusskapī, lai ievelkas. Tieši pirms servēšanas izdekorē torti ar no atlikušā šķiņķa izveidotām rozītēm, gurķu salātiem un kaperiem.

 

 

Kēksu pannā cepti pīrāgi ar cīsiņiem jeb cīsiņu rozītes

 Cisinu rozites

Sastāvdaļas:

  • 8 gab. “Rakveres” cīsiņi;
  • 400 g saldētas kārtainās mīklas plāksnes;
  • 8 siera šķēles (apm. 20 g);
  • 8-10 ēdamkarotes kečupa;
  • 3-4 tējkarotes raudenes.

 

Pagatavošana:

Sagriež ledusskapī atkausētu mīklu 8 kvadrātos, katru ieklāj kēksu formiņās. Katrā formiņā ieliek 1 līdz 2 ēdamkarotes kečupa, pa virsu uzber aptuveni pus tējkaroti kaltētas raudenes. Sagriež vienu cīsiņa galu četrās 1 cm daļās, ieliek formiņā ar sagriezto galu uz augšu. Sagriež uz pusēm siera šķēlītes un aptin ap cīsiņu. Cep 200 grādos aptuveni 10 līdz 15 minūtes, līdz cīsiņa sagrieztais gals ir izcepies un mīkla ir zeltaini brūna. Ēd siltus.

 

 

Lai izdodas pārsteigums un labi garšo!

 

Iepriekšējais rakstsNEDĒĻAS PLĀNS: labvēlīgās dienas tavam skaistumam un labsajūtai 7. – 13. marts
Nākamais rakstsUZMANĪBU: Būtiska informācija par ērču aktivitāti