Uzzini, kādi mūsu paradumi, ēdiena gatavošanas laikā, var palielināt svaru.

 

Nav noslēpums, ka restorāna ēdiens ir kalorijām un dažādām slēptām sastāvdaļām pārpilns. Tieši šī iemesla dēļ, maltītes gatavošana mājās ir lieliska ideja, īpaši tiem, kuri vēro to, ko ēd, uztraucoties par svara pieaugumu. Pirmais solis, lai viss noritētu pareizi, ir kontrolēt savus ēšanas un maltītes gatavošanas paradumus, iespējams, atklājot, ka kāds no tiem patiesībā palielina svaru.

 

1. KĻŪDA: Tu lieto pārāk daudz eļļas!

Olīveļļā neapšaubāmi ir labie tauku, taču vai zināji, ka 1 ēd.k. tās ir gandrīz 125 kalorijas? Varbūt neizklausās daudz, taču, ja tu lietosi to krietni vairāk, krietni sabojāsi pat veselīgas maltītes kaloritāti. Tas varētu būt grūti gatavojot dārzeņus, kuri parasti ļoti ātri absorbē šo produktu, tāpēc pavāri iesaka tos vispirms nedaudz aptvaicēt un tikai tad cept.

 

2. KĻŪDA: Tu pievieno vairāk nekā ir nepieciešams!

Mēs visi zinām, cik būtiski ir kontrolēt porcijas lielumu, tomēr, visticamāk, nogurdinošas dienas beigās, nav vairs vēlēšanās domāt par katras maltītes sastāvdaļas daudzumu, šādi papildinot to ar simtiem slēpto kaloriju. Ja nevēlies pieļaut šādu situāciju, labāk rūpīgi izzini un noskaidro, ko un cik daudz labāk likt savā šķīvī un – vēderā.

 

3. KĻŪDA: Tu esi receptes vergs!

Šāda akla receptes ievērošana var traucēt iespējai padarīt maltīti veselīgāku. Piemēram, ja receptē norādīts, ka nepieciešams trekns krējums, tā vietā mēģini pusi šī produkta aizvietot, piemēram, ar avokado mīkstumu vai pat grieķu jogurtu, šādi samazinot kalorijas, taču nesabojājot ēdiena garšas īpašības vai tekstūru.

 

4. KĻŪDA: Tu našķojies, kamēr gatavo!

Šī ir daudzu ēst gatavotāju viena no lielākajām problēmām, vai ne? Protams, kulinārijas process paredz arī pagatavotā nogaršošanu, tomēr, ja būsi izsalkusi, visticamāk, apēdīsi krietni vairāk nekā ir nepieciešams. Lai gan neliela panašķošanās nevienu nenogalinās, apēd labāk, piemēram, avokado šķēli vai nelielu sauju riekstu, lai iegūti ilgstošāku sāta sajūtu. Tāpat, lai nenomāktu apetīti pirms maltīte būs gatava, pavāri iesaka lietot košļājamo gumiju vai malkot ūdeni.

 

5. KĻŪDA: Tu pēc maltītes nenokop galdu!

Gardās pusdienas ir galā, esi labi paēdusi, kas nozīmē, ka tev ir jābūt apmierinātai. Taču, visticamāk, ka tas ir līdz brīdim, kad dodoties, piemēram, mazgāt traukus, ieraudzīsi uz galda vai jebkur citur novietoto ēdienu, kas vilināt – vilina nobaudīt vēl mazliet. Lai izvairītos no šādas situācijas, labāk jau laicīgi, tūlīt pēc maltītes, noliec visu, jo ne par velti ir teiciens – prom no acīm, laukā no prāta!

Lai izdodas!

Iepriekšējais raksts4 vīriešu skūpstu veidi: ko no viņa sagaidīt guļamistabā?
Nākamais rakstsVai zini, kura ir Tava partnera erogēnā zona? Horoskopi nemelo!