Svaiga, garšīga un uzturvielām bagāta – tāda ir Tava ideālā maize. Zināms, ka maizes klaipiņš, nepareizi uzglabāts, pakāpeniski zaudē savas labās īpašības. Ko darīt, lai maize pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigu un gardu? Fazer Latvija piedāvā piecus pareizas maizes uzglabāšanas padomus.
Vispirms, veikalā, iegādājoties maizi, pievērs uzmanību derīguma termiņam, kas norādīts uz iepakojuma. Izvēlies svaigāko no maizēm jeb to, kuras derīguma termiņš ir aktuāls vēl kādu laiku. Maizes derīguma termiņš ir īss – vidēji 3-5 dienas, tāpēc tas ir svarīgi!
1. Noteikti esi pamanījis, ka teju visi maizes kukulīši ir iepakoti dažādu izmēru un krāsu maisiņos. Atļauj maizei palikt šajā iepakojumā arī tad, kad esi to aizvedis mājās. Polietilēna vai papīra maisiņš pasargā no putekļiem, mitruma un citiem iespējamajiem kaitējumiem. 2. Tavā virtuvē, iespējams, ir vieta maizes kastei vai traukam, kas pilda tās funkciju. Ja esi īsts maizes cienītājs, tad dabīga materiāla maizes kaste istabas temperatūrā ap 20̊ C ļaus tai ilgāk saglabāt vērtīgās vielas. Atceries, saglabā oriģinālo iepakojumu, ievietojot maizi speciālajā kastē. 3. Pievērs uzmanību, lai maizes uzglabāšanas vietā neiekļūst mitrums, kas veicina pelējuma sēnes attīstību. Maizei jābūt brīvai no mitruma un iespējas veidoties kondensātam. 4. Rudzu maizi vienmēr vari glabāt ledusskapī. Īpaši jau karstajās vasaras dienās, kad visi pārtikas produkti ātrāk bojājas. Lai gan kviešu maizēm ledusskapis nav piemērotākā uzglabāšanas vieta, maizītei vēsumā būs labāk, nekā karstumā. Noteikti sargi maize no saules stariem! 5. Vasaras beigās, kad sākam baudīt jauno augļu ražu, daudz aktīvāki ir kukaiņi, kas mēdz pārvietoties un iemitināties nevēlamākajās vietās, tostarp arī maizē. Esi piesardzīgs, neliec dārzeņus, augļus un ogas maizes tuvumā. Seko līdzi , kādus produktus liec iepirkumu maisiņā blakus maizei. Glabājot plūmes no lauku dārza blakus maizei, var rasties nepatīkami pārsteigumi, kad tārps pārceļas uz labāku dzīvi maizes kukulītī.
Ievēro šos maizes uzglabāšanas principus – baudi maizes garšu visā tās pilnībā! |