Pārnākot mājās no darba, ne vienmēr ir vēlme un spēks ilgi rosīties virtuvē, lai pagatavotu ģimenei gardas vakariņas. BrīvBrīdis.lv piedāvā tev izmēģināt šīs receptes, kuru uztaisīšana aizņems aptuveni trīsdesmit minūtes, taču rezultātā būs ļoti garšīga maltīte.

 

MAKARONI AR SIERU UN BROKOĻIEM

Nepieciešams (daudzums pēc izvēles):

  • makaroni;
  • brokoļi;
  • siers.

Pagatavošana:

Atsevišķos traukos izvāri makaronus un brokoļus gandrīz mīkstus. Makaronus nokās un ieliec cepamajā traukā. Brokoļus sagriez sīkākos gabaliņos un pārber makaroniem, pārkaisi ar sarīvētu sieru un liec cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 5 – 10 minūtes.

 

ŠEFA SALĀTI

Nepieciešams (~ 4 porcijas):

  • 4 tases svaigu, saplucinātu ledus salātu;
  • 4 tases svaigu, saplucinātu romiešu salātu vai spinātu;
  • 1 – 1,5 tase kumosa lieluma gabalos sagriezta, vārīta šķiņķa vai vistas filejas;
  • 1 tase kumosos sagriezta Šveices, čedaras vai provolone siera;
  • 2 cieti vārītas, šķēlēs sagrieztas olas;
  • 2 strēmelēs sagriezti vidēja lieluma tomāti vai 8 mazie ķiršu tomātiņi, kas pārgriezti uz pusēm;
  • 1 strēmelēs sagriezta, neliela paprika;
  • pēc izvēles: 1 tase grauzdiņu (vienalga – rupjmaizes, baltmaizes vai graudu maizes), tos var arī nelikt nemaz;
  • 1/2 tase salātu mērces.

Pagatavošana:

            Vislabāk izkārto katru porciju atsevišķi, lai nav jāmaisa viss kopā. Uz šķīvjiem saliec zaļumus, pa virsu tiem izkārto pārējās sastāvdaļas un visu apslaki ar salātu mērci.

 

PILDĪTA PAPRIKA

Nepieciešams:

  • 4 paprikas;
  • ~ 400 g maltās gaļas;
  • 2 šķēles balmaizes;
  • 2 – 3 daiviņas ķiploka;
  • 1 ola;
  • siers;
  • garšvielas

Pagatavošana:

Paprikai nogriez virsu (visvienkāršāk, ja griež, kur ir kātiņš) un to iztīri. Malto gaļu ieliec bļodā, pievieno 2 ūdenī izmērcētas un nedaudz no liekā ūdens atbrīvotas baltmaizes šķēles, olu, izspiestu ķiploku un garšvielas pēc izvēles. Visu rūpīgi samīci. Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes. Beigās uzkaisi sieru un ieliec krāsnī vēl uz 5 – 10 minūtēm.

 

Lai labi garšo!

Iepriekšējais rakstsNO PIENENĒM: Medus, ievārījums un vīns
Nākamais rakstsSāļā kūka. FOTO RECEPTE!