Kamēr mūsu dobēs un veikalu plauktos gozējas šīs saldās sārtvaidzītes ir īstais laiks tās likt uz kārā zoba! Lai labi garšo!
Brušeta (bruschetta) ir tradicionāla itāliešu uzkoda. No mums tik ierastās sviestmaizes tā atšķiras ar to, ka maizes šķēles vispirms uz grila, restēm vai pannā bez taukvielām tiek apgrauzdētas. Vispiemērotākā brušetai ir ciabatta, kā arī franču bagete. Uz šādas apgrauzdētas maizes liec virsū visu, ko sirds kāro – raugoties pēc gaumes un, protams, gadalaika. Taču divas komponentes ir teju obligātas – laba olīveļļa un ķiploki.
Nepieciešams:
- šķēlēs sagriezta, apgrauzdēta 1 franču bagete vai ciabatta,
- ~ 10 lielas, sagrieztas zemenes,
- 1 ēd. k. cukura,
- ~ 120 g kubiciņos sagriezta kazas siera,
- 2 ēd. k. Extra – virgin olīveļļas,
- 2 tējk. balzāmetiķa,
- sasmalcinātas svaiga bazilika lapiņas,
- svaigi malti melnie pipari.
Pagatavošana: zemenes pārkaisa ar cukuru, liek ledusskapī atdzesēties uz aptuveni 2 – 3 stundām vai līdz tās ir kļuvušas nedaudz mīkstākas. Uz apgrauzdētajām maizes šķēlēm liek kazas sieru un zemenes. Pārslaka ar olīveļļu un balzāmetiķi. Pārkaisa ar svaigām, sasmalcinātām bazilika lapiņām un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Padalies arī tu savā īpašajā vasaras receptē, sūtot mums uz: info@brivbridis.lv, lai arī citi varētu nobaudīt tavu gardumu!