Lai ātri pagatavotu gardu ēdienu, nevajag daudz: pareizi un gudri apvienotas piecas galvenās sastāvdaļas, uzskata britu pavārs Džeimijs Olivers.
“Reizēm vienkāršākās lietas ir vislabākās: nevaru noticēt, ka man bija nepieciešami 20 gadi, lai saprastu, ka koncentrēšanās uz piecām galvenajām sastāvdaļām, kas apvienotas izcilās kombinācijās un papildinātas ar labu tehniku, ir patiešām aizraujoša ēst gatavošanas pieredze,” tā atzīst pats pavārs.
Lūk, kā Džeimijs gatavo sarkano cāļa zupu Taizemes gaumē!
Sastāvdaļas:
- 1,6 kg vesels lauku cālis
- 1,2 kg sviesta ķirbis
- Buntīte svaiga koriandra
- 100 g sarkanā karija pastas
- 400 ml kārbiņa liesa (light) kokosriekstu piena
Pagatavošana:
Cāli ievieto lielā, dziļā katlā. Uzmanīgi gareniski pārgriež ķirbi, pēc tam sagriež to trīs centimetru lielos gabaliņos, atbrīvo no sēklām. Sasmalcina koriandra kātiņus, pievieno katlā kopā ar sviesta ķirbi, karija pastu, kokosriekstu pienu. Pievieno litru ūdens. Uzliek vāku, vāra vidējā karstumā apmēram stundu un divdesmit minūtes.
Ar knaiblēm izņem cāli. No zupas virsmas noņem tauku gabaliņus, ja tādi ir, pēc tam pārkaisa ar pusi no koriandra lapām. Ar kartupeļu spiedi saspiež daļu ķirbja gabaliņu, tā piešķirot zupai biezāku tekstūru. Pagaršo, pievieno jūras sāli un piparus, pēc tam sadala sešās bļodiņās un pārkaisa ar atlikušo koriandru. Pirms pasniegšanas sagriež un pievieno cāli. Ja gaļu plānots griezt pie galda, tad pasniedz kopā ar divām dakšiņām.