Lietus, sniegs, krusa – tās ir visparastākās lietas, ko iedomājamies, ja runājam par to, kas krīt no debesīm. Taču, vai spēji iedomāties, ka ir bijušas reizes, kad no debesīm krīt zirnekļi vai golfa bumbiņas? Un ne tas vien! Aplūko, cik neparastas “lietavas” reiz cilvēki piedzīvojuši!

 

Zirnekļi
Iedomājies – tu dodies izbraucienā ar savu auto un pēkšņi no debesīm krīt neskaitāmi daudz zirnekļu. Tieši tā reiz atgadījās ar kādu Brazīlijas iedzīvotāju. Puisis to bija iemūžinājis video, kas vēlāk kļuva par diezgan lielu interneta sensāciju, diemžēl, vēlāk tika izņemts no vietnes Youtube. Kāds biologs vēlāk skaidrojis šo parādību – šie zirnekļi, kas izmērā nav daudz lielāki par zīmuļa dzēšgumijas galu, karājas no kokiem, veidojot tīklus līdz pat 20 metru augstumam par lamatām kukaiņiem. Stiprā vējā tīkls var tikt bojāts un tūkstošiem zirnekļu, kuri tajā mitinās, krīt zemē vai karājas garos pavedienos uz leju. 

 

Sausā krējuma lietus
1969. gada Dienvidkarolīnā cilvēki piedzīvoja diezgan neparastu lietu – no debesīm lija krējums. Izrādījās, ka uzņēmumam, kas ražojis pulverveida krējumu, bijušas problēmas ar ventilāciju un izplūdes atverēm. Katru reizi, kad tās aizsērēja, ierīce it kā izspļāva šo krējuma pulveri laukā. Parasti to neviens nepamanīja, jo šīs izplūdes bija nelielas un tikai laicīgi novērstas, tika reaģēts uz šādu misēkli. Taču 1969. gadā aizsērējums šķietami bija kļuvis pamatīgi liels, jo gaisā pacēlās milzīgs daudzums krējuma pulvera. Sajaucoties ar lietu, kas todien lija, iznāca, ka no debesīm līst lipīga, ķēpīga krējumam līdzīga masa. 

 

Golfa bumbiņas
1969. gada 1. Septembrī Floridā nolija vēl kāds īpatnējs lietus. Tas sastāvēja no daudzām golfa bumbiņām. Kā saka meteorologi, iespējams, netālu esošajā Floridas līča piekrastē, kur ir daudz golfa laukumu, izcēlusies viesuļvētra, kas pacēlusi gaisā golfa bumbiņas no laukuma un viesuļvētras ceļā aiznesusi krietni vien tālāk, kur tās kritušas, izveidojot šo dīvaino lietu. 

 

Tārpi
2001. gada 4. Martā Anglijā nolija slieku lietus. Tā arī neviens precīzu izskaidrojumu tam neguva, vien minēja, ka arī te varētu būt vainojams kāda netālu esošā vietā radies tornado, kas šos tārpus pacēlis gaisā un nometis attiecīgi tajās vietās, kur cilvēki tos redzēja. Citu teoriju šai parādībai cilvēki atrast un piemērot nevarēja. Šāds notikums vēlāk atkārtojies arī  ASV. 

 

Cilvēku ķermeņi
Šis patiesi nelāgais atgadījums arī ticis pieskaitīts pie dīvainajiem lietiem. 1978. Gada 25. septembrī, kad kāds ASV pilsonis kopā ar savu nepilnu gadu veco dēlu sēdēja pie veikala novietotajā automašīnā , uz vējstikla nokrita cilvēka ķermenis. Izrādījās, ka gaisā sadūrās divas lidmašīnas un dažu cilvēku ķermeņi kaut kādā veidā izkrita no lidaparātiem, brīvajā kritienā piezemējoties uz zemes. Šis negadījums vēl aizvien tiek uzskatīts par baisāko aviācijas vēsturē, kas jebkad noticis Kalifornijā.

 

Nauda
Sapnis, vai ne? 1957. gadā tūkstošiem franku nokrita no debesīm kādā nelielā Francijas pilsētiņā, 1968. gadā kādā Anglijas mazpilsētā no gaisa krita peniji, 1975. Gada decembrī Čikāgā no debesīm krita viena dolāra banknotes. Cilvēki apgalvoja, ka nav redzējuši, no kurienes nauda krīt, īpaši pārsteigti bija Anglijas iedzīvotāji, jo apkārtnē neatradās nedz augstceltnes, nedz lielas mājas, kā arī lidmašīnu tuvumā viņi netika manījuši. 

 

Asinis
2008. gadā Kolumbijā piedzīvoja asins lietu. Sākotnēji iedzīvotāji neesot sapratuši, kāpēc lietus ir sarkans, bet pēc brīža secinājuši, ka tās ir asinis. Tika savākti paraugi un nogādāti laboratorijās, kur pierādījās, ka tās tik tiešām ir asinis. Kāds priesteris uzreiz tika pasteidzies paziņot, ka tā ir Dieva zīme, ka cilvēkiem jābeidz tik ļoti grēcīgi dzīvot. 

 

Iepriekšējais rakstsKāds ir tev piemērotākais liekā svara nodzīšanas veids? TESTS
Nākamais rakstsAtklāts, ka kafijas dzeršana var uzlabot atmiņu