Heizela Disone 21 gada vecumā bija bez puiša, nevainīga un svēra 143 kilogramus, savā publikācijā vēstī britu tabloīds Daily Mirror. Sešus gadus vēlāk viņa nevarēja ne atkauties no vīriešu uzmanības apliecinājumiem. Kas notika?

Svara problēmas meiteni mocīja jau no agras bērnības: pamatskolā Heizela svēra ap 95 kg, bet strauji turpināja pieņemties svarā arī pēc tam. “Lielākā daļa manu draugu bija tievi un pievilcīgi, bet es vienmēr biju resna un sēdēju maliņā,” viņa atceras. Visbeidzot, 21 gada vecumā 1,67 metrus garās meitenes svars bija sasniedzis 143 kg. “Ģimene mēģināja mani dabūt uz aklajiem randiņiem, bet es jutos pārāk nožēlojami, lai ko tādu darītu.”

PAY-Hazel-Dyson4

 

Tobrīd viņas ķermeņa masas indekss (ķermeņa masu (kilogramos) dala ar ķermeņa garumu (metros), kas kāpināts kvadrātā) bija sasniedzis ārprātīgus 49,9 (normāls rādītājs ir 18,5 – 25). Un tas nebija nekas pārsteidzošs, ņemot vērā viņas ēdienkarti – tajā nereti bija treknas šokolādes kūkas, picas un ātro ieskrietuvju piedāvātais ēdiens.

Viņa jutās tik nožēlojami, ka reti atstāja māju, savas dienas vadot pie TV un Facebook, un jau bija atmetusi cerības jelkad tikt pie partnera, taču visu viņas dzīvi izmainīja kāda vēsts.

2008.gadā Heizela bija devusies pie ārsta, kurš meitenei skaidri lika saprast – ja turpināsies svara pieaugums, līdz 30 gadu vecumam nāksies veikt gūžas operāciju. “Līdz tam es pie savām problēmām vainoju policistisko olnīcu sindromu, bet nu sapratu, ka tam vairs nav attaisnojuma. Es pastāvīgi biju nogurusi, tvēru pēc elpas un mani kauli tagad cīnījās ar lieko svaru.”

Meitene atzīst, ka ļoti vēlējusies to dzīvi, kādu redzēja saviem draugiem Facebook – viņi visi bija laimīgi, smaidīgi, precējušies. Un tievi.. Viss mainījās.

Viņa pievienojās tievētāju programmai un apņēmās ne tikai zaudēt milzīgo lieko svaru, bet arī atrast mīlestību.

Viņa izmeta visu neveselīgo ēdienu, tā vietā pērkot augļus un dārzeņus. Katrā no nākamajām dzimšanas dienām Heizela sev apsolīja – šis būs tas gads, kad beidzot tikšu pie puiša! “Es uzskatu, ka tas ir katras meitenes sapnis – atrast kādu, ar kuru dalīt savu dzīvi.”

PAY-Hazel-Dyson5

 

Pēc sešu gadu smaga darba, diētām un vingrinājumiem Heizela zaudējusi aptuveni 79,5 kg jeb vairāk nekā pusei(!) sākotnējā svara. Viņa pievienojās kādam interneta iepazīšanās portālam un nu nevar vien atkauties no preciniekiem. Pirmās attiecības gan pēc deviņiem mēnešiem izjuka, to laikā Heizelai 26 gadu vecumā beidzot zaudējot arī nevainību, taču meitene turpina sava Lieliskā meklējumus.

“Tas, kur esmu tagad, prasīja sešus gadus. Man beidzot ir tā pārliecība, lai tvertu dzīvi un mīlestību tā, kā vienmēr esmu to vēlējusies,” saka laimīgā meitene.

 

 

Iepriekšējais rakstsŠī gada rudens un ziemas somu tendences! Iedvesmojies!
Nākamais rakstsPatiesība par kavēšanos: Kavētāju tipi un šādas rīcības iemesli