Populārais gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns (77) sarunā ar 20. oktobra izdevumu “Kas Jauns” atzīst – runas par ķiploka superspējām cīņā ar Covid-19 ir stipri pārspīlētas. “Kovids ir stiprāks par ķiploku!”

Protams, ja ķiploki garšo, tos var droši lietot uzturā, tomēr nevajadzētu cerēt, ka saēdoties ķiplokus, cilvēks iegūs kādu īpašu imunitāti, norāda profesors. Vienīgais veids, kā varam stiprināt savu organismu, ir veselīgs dzīvesveids, viņš uzsver.

Profesors Danilāns atklāj, kas var notikt ar kafijas nedzērājiem

Tas nozīmē arī pilnvērtīgi ēst, un Latvijā mēs to varam – vietējā gaļa, piens, olas, dārzeņi. “No tā, ka iekleksē veselu ķiploku un turpina sēdēt dīvānā, nekāda labuma nebūs,” saka Danilāns, mudinot daudz doties ārpus telpām, saulītē, mežā, svaigā gaisā.

Viņš pats nereti dienā nostaigā 20 kilometrus. Profesors neklausās runās, ka Covid-19 ķer tos, kuriem daudz gadu, daudz kustas un dzer ūdeni. “Ūdens ir laba lieta. Dzeriet un čurājiet!”

Visu interviju lasiet 20.-26. oktobra izdevumā “Kas Jauns”!

 

Iepriekšējais rakstsĀrkārtīgi nepatīkami notikumi naktī risinājušies Valmierā
Nākamais rakstsCovid-19 inficētie izjūt vainas apziņu un bailes. Reāli stāsti no Latvijas – VIDEO