Katram ir mīļākās galda spēles, kas ļauj mums tik patīkami un mājīgā veidā pavadīt vakarus. Galda spēle asociējas ar jauku kompāniju, smiekliem, ar burvīgu un labi pavadītu laiku. Lai laiku pa laikam ieviestu pārmaiņas, mēs dodamies uz veikalu un izvēlamies jaunu galda spēli.

Un dažreiz šī izvēle var ļoti pārsteigt – paņemot rokās jaunu spēles kasti ne vienmēr mēs varam iedomāties, cik patiesībā dīvaina un smieklīga ir šī spēle. Spēles apraksts pat var neizstāstīt līdz galam spēles būtību, bet, piemēram, tiešsaistes spēlēs vienmēr ir skaidri aprakstīta to būtību un nav nepieciešamas minēt, par ko ir šī spēle un kādi ir spēles noteikumi. Pastāstīsim par dažām ļoti dīvainām spēlēm.

 

My Dog Can Do That!  (Mans suns to var!) Ir reta galda spēle, kas paredzēta ne tikai cilvēkiem, bet arī suņiem.  Iedvesmojoties no suņu TV raidījumiem, kur suņi parāda savas iemaņas, šī spēle tika izveidota 1996. gadā suņiem un viņu ambiciozajiem īpašniekiem, kuriem bija jāpilda kopā visdažādākie uzdevumi.  Interesanti, ka kastes aizmugurē bija atzīme, kas, acīmredzot, izraisīja pircēju sūdzības: “Suns nav iekļauts komplektā.”

 

Spēle Bed Bugs (1985. gads) aicina spēļu dalībniekus uz savas ādas pārbaudīt teicienu “steidzies tikai ķerot blusas” un spēlē no vibrējošas rotaļlietu gultas jāmēģina noķert visus savas krāsas kukaiņus. Izmantojot lielas un ne pārāk ērtas plastmasas knaibles, spēlētāji cenšas pēc iespējas ātrāk noķert visus savas spēles krāsas kukaiņus. Parazitārais populārās operāciju spēles klons, kura mērķis, iespējams, ir reakciju un smalkās motorikas attīstīšana.

 

Jau no 1975. gada McDonalds apmāca saviem restorāniem jaunus kasierus un pavārus, tas notiek arī spēlē.  Lai tajā nopelnītu uzvaras punktus, spēlē McDonalds spēlētājiem ir ātri jāsavāc pasūtījumi no citiem dalībniekiem, piepildot plastmasas paplātes ar Big Mac, siera burgeriem un kartupeļiem.

 

Exploqdins Kittens (Sprāgstošie kaķēni) bija spēle rekordiste 2015. gada janvārī: spēle saņēma 8,7 miljonus dolāru, savukārt izstrādātāji sākotnēji pieprasīja tikai 10 tūkstošus dolāru.  Spēlē svarīgs ir tikai uzvarētājs.  Spēle atgādina krievu ruleti, bet lodes vietā ir kārts “Sprāgstošs kaķēns” – kurš izvelk, tas zaudē.  Citas kārtis ļauj atbruņot kaķi un izlaist spēles gājienu vai mainīt tā virzienu uz pretējo.  Un spēles mērķis, protams, ir pakļaut visus pretiniekus sprādzieniem, bet pašam izturēt pēc iespējas ilgāk.

 

Millennial monopoly – monopols mileniāļu paaudzei. Spēlētājiem ir tikai jārūpējas par labāku dzīves pieredzi (nevis īpašumu – kurš to var atļauties!?).  Sākot ar mūzikas festivālu apmeklēšanu un beidzot ar veģetāro bistro, spēlētājiem jāiegūst dzīves pieredzi.

 

Spēle Crazy Cat Lady (Trakā kaķu dāma) ir domāta tiem, kuri uzskata, ka kaķu nekad nav par daudz: spēlē jums tie ir jāsavāc pēc iespējas ātrāk. Vārdu sakot, mūsu priekšā populārā interneta tematika, kas ir pārvērsta pilnvērtīgas galda spēles formā. Spēlētāji griežas augšpusē un pārvietojas pa atzīmēto lauku. Dažos spēļu laukumos atrod jaunus kaķus, bet citos (ar brīdinājumiem “Uzmanību, suns!”) zaudē vai ņem mājdzīvniekus no citiem spēlētājiem.  Ja jūs nokļūstat laukā, kas ir apzīmēts – “Savvaļas kaķis”, jums jāņem sarkanā kartīte un jāveic tajā ierakstītais uzdevums: piemēram, visus savus mājdzīvniekus nododiet pretiniekam vai nosūtiet uz patversmi.  Nu, protams, uzvar tas, kurš savāc pēc iespējas vairāk kaķīšu.

 

Smokers Wild ir pretsmēķēšanas galda spēle.  Tā māca nesmēķēt. Spēles sākumā dalībnieki savāc profesiju kartes – apbedīšanas uzņēmuma darbinieks, ārsts, nodokļu iekasētājs, psihiatrs un citi speciālisti – un tad viņi sāk pārvietoties pa spēles laukumu, metot kauliņus. Katram dalībniekam ir veselības krājums.  Stāvot uz cigarešu laukumiem tie zaudē veselību (cigarešu kartīšu dēļ) – un tas turpinās, līdz tabaka burtiski aizved varoni uz kapu.  Mērķis ir pēc iespējas ilgāk pašam pretoties kaitīgajam ieradumam, vienlaikus pārliecinot citus spēlētājus to ievērot.

 

Iepriekšējais rakstsSēru vēsts: Pāragri mūžībā devies Latvijas Nacionālās operas solists Romāns Poļisadovs
Nākamais rakstsMegana Mārkla nevilšus atklāj, cik patiesībā nelaimīgs ir princis Harijs