Kā paziņojumā medijiem sestdien norāda pirms dažām dienām mirušā partijas “Latvija Pirmajā vietā” biedra, bijušā Centrālās Vēlēšanu komisijas ilggadējā vadītāja Arņa Cimdara ģimene, piektdienas vakarā TV3 Ziņu izplatītie apgalvojumi ir nepatiesi un neprofesionāli.

Atsaucoties uz savā rīcībā esošu, neoficiālu informāciju, medijs vēstīja, ka mediķi grasās vērsties policijā par faktu, ka kādam it kā pret Covid-19 vakcinētam cilvēkam, kurš slimnīcā nomiris, bijis viltots Covid-19 vakcinācijas sertifikāts.

Papildināts: Pēc SIA All Media Latvia pieprasījuma Valsts policijai veikt izmeklēšanu apstākļu noskaidrošanai, minētā informācija neapstiprinājās ar Valsts policijas 2021. gada 6.decembra izdotu lēmumu, un tika konstatēts, ka viltota sertifikāta A.Cimdaram nebija. Medijs ir atvainojies A.Cimdara ģimenei par publiskotu neoficiālā avota sniegtu informāciju.

Ģimene kategoriski noliedz gan šo izskanējušo minējumu, gan to, ka kāds cits Cimdara tuvinieks, kurš arī it kā esot uzrādījis viltotu sertifikātu, ārstētos reanimācijā.

Cimdars ārstēšanās gaitā gan savai ģimenei, gan mediķiem skaidri paudis, ka nav vakcinējies. Cimdars atklāti dalījās ar pieņēmumu, ka veiksmīgi izslimos slimību un iegūs imunitāti dabīgā ceļā. Ģimenes ieskatā Cimdaram nebija nekāda loģiska iemesla vai ieguvumu, lai iegūtu viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, maldinot ģimenes locekļus un medicīnas darbiniekus, kā arī kopējais konteksts liecinot par viņa stingru turēšanos pie iepriekš pieņemtās nostājas – iegūt imunitāti dabīgā ceļā.

Cimdara ģimene stingri iestājas par faktu, ka Cimdara rīcībā nebija viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta un viņš nebija tā uzrādītājs. Arī e-veselības sistēmā nepastāv ieraksts par Cimdara vakcināciju pret Covid-19, norāda ģimene.

Iepriekšējais rakstsPamatīgi sašķobījusies kādreizējā miljonāra Gerkena veselība
Nākamais rakstsŠonakt notverts un atkārtoti savvaļā palaists viens no izšķirtajiem lāčiem