Plašu publicitāti izpelnījies Salaspils Romas katoļu draudzes prāvests katoļu priesteris Ilmārs Tolstovs, kurš regulāri dodas uz slimnīcām pie mirstošiem Covid-19 pacientiem. Par viņa gaitām vēsta gan “Privātās dzīves”, gan “Kas jauns” 2.-8. novembra numuri.

Priesteris Tolstovs aicina sabiedrību attapties un negaidīt tuvinieku nāvi, lai izlemtu par labu vakcinācijai. Viņš ar Covid-19 saslimušo nāvi redz bieži, jo, tāpat kā daudzi citi priesteri, regulāri dodas uz slimnīcām, lai atlaistu grēkus katoļticīgajiem un svaidītu ar svētajām eļļām. Visbiežāk šie cilvēki vairs nespēj parunāt, tādēļ komunikācija īsti nav iespējama. Slimnīcās notiekošo priesteris salīdzina ar situāciju Itālijā pirms pusotra gada, turklāt viņam ir sajūta, ka augstākais punkts vēl nav sasniegts. “Lūdzu, vakcinējieties!” saka Tolstovs.

Ko viņš var pateikt ticīgajiem, kuri nolieguši vīrusu un vakcīnu, bet tagad guļ slimnīcā? Viņš nenosoda un netiesā, bet uzskata, ka Dievs ir devis vakcīnu, lai cīnītos ar šo slimību. Priesteri izbrīna cilvēki, kuri nevakcinējas, jo tic, ka Dievs viņus pasargās no saslimšanas. Viņš pārliecinājies, ka ir cilvēki, kuriem pat tuvinieku nāve nešķiet pietiekošs iemesls, lai mainītu domas par vakcināciju. Protams, ir arī pretēji piemēri.

Priesteris teic, ka spēcīgs antivakseru grupējums ir ne vien sabiedrībā, bet arī katoļu baznīcā, kur bijuši gadījumi, kad garīdznieki pat no kanceles aicina nevakcinēties. Kad Tolstovs vakcināciju atbalstījis, viņš ticis izsmiets. Tagad priesteris redz, ka šie paši cilvēki slimnīcās zaudē tuviniekus. Lai gan ilgi bijis iecietīgs, priesteris uzskata – viņam pienācis laiks publiski mudināt visus vakcinēties!

Arī viņš pats šogad februārī, kad vēl nebija vakcinējies, vidēji smagi pārslimojis Covid-19, turklāt slimības sekas vēl nedaudz esot jūtamas. Tiesa gan, skriet jau esot atsācis.

Priesteris cer, ka pēc 15. novembra nevakcinētie paliks stingrā mājsēdē, kamēr vakcinētajiem dzīve atgriezīsies puslīdz ierastās sliedēs. “Ja esi izvēlējies nevakcinēties, ārstiem pēc tam nav jāglābj tava dzīvība,” skarbs ir garīdznieks, kurš ar Covid-19 nāves pļauju saskaras teju vai katru dienu.

Plašāk izdevumu “Privātā dzīve” un “Kas jauns” 2.-8. novembra numuros!

Iepriekšējais rakstsDiemžēl smagi saslimusi “X-faktora” trešās sezonas uzvarētāja
Nākamais rakstsDiemžēl TV šovu zvaigzne Magone nonākusi smaga lēmuma priekšā