Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 8. aprīļa plkst. 06.30 līdz 11. aprīlim plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 157 izsaukumu – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem astoņi bija kūlas un divi meža ugunsgrēki, 78 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājumi.

Šorīt plkst.06.46 VUGD saņēma izsaukumu Krāslavas novada Kombuļu pagastā, kur dega vienstāva koka dzīvojamā māja 40m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst.07.55 uguns izplatīšanās tika ierobežota. Dzēšanas darbu patlaban turpinās.

Piektdien plkst.18.46 izsaukums Lapu ielā Jelgavā, kur dega dārza māja pilnā 20m2 platībā un sadzīves priekšmeti 30m2 platībā. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks.  Plkst.20.31 ugunsgrēks likvidēts.

Atbilstoši VUGD statistikai, šogad ugunsnelaimes prasījušas jau 25 cilvēku dzīvības, bet 19 mirušie izcelti no ūdens.

Svētdien Olaines novada Olaines pagastā no upes tika izcelts bojāgājis cilvēks. Savukārt sestdien divi cilvēki, kas atradās ūdenstilpēs, tika izglābti – Raiņa ielā Siguldā no grāvja tika izcelts cilvēks, bet Andrejostas ielā Rīgā cilvēks tika izcelts no upes. Abos gadījumos izglābtie tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 11. aprīlis
Nākamais rakstsSinoptiķis Bricis dzēš cerības par siltām Lieldienu brīvdienām – VIDEO