Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25. aprīļa plkst. 6.30 līdz 26. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija kūlas ugunsgrēki, 20 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa.

Plkst. 13.40 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Turaidas ielu Jelgavā, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts 100m2, tai piebūvēta garāža 50m2 un saimniecības ēkas jumts 25m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, bet glābēji no ēkas izglāba suni. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kas ar ugunsdzēsības aparātu bija uzsācis dzēšanas darbus. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 16.36.

Vakar plkst. 8.38 saņemts izsaukums uz O. Kalpaka ielu Liepājā, kur divstāvu sabiedriskā ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkā deguši elektrības vadi 0,1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 30 cilvēki. Plkst. 9.01 darbi notikuma vietā pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, vieglā automašīna un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 26. aprīlis
Nākamais rakstsSmags posms aktieru Mārtiņa Egliena un Ditas Lūriņas ģimenē