Viņas pēdējā atdusas vieta: Bekingemas pils publicē oficiālu attēlu ar karalienes Elizabetes II kapakmeni Vindzoras pils Svētā Džordža kapelā, kas ceturtdien atkal tiks atvērts publikai, lai atkal gribētāji varētu izrādītu cieņu.

Bekingemas pils ir izdevusi ziņojumu ar pirmo jaunā marmora plāksnes, kas uzstādīts karalienes pēdējā atdusas vietā Vindzorā, attēlu, kurā redzams, ka viņa tagad ir atkalapvienojusies ar savu mīļoto vīru, mīlošajiem vecākiem un visdārgāko māsu.

Viņas Majestātes vārds tagad ir redzams vienkārši iegravēts Beļģijas melnā marmora plāksnē ar zelta burtiem līdzās karalienes mātei, tēvam un Edinburgas hercogam, kurš nomira 99 gadu vecumā pirms pusotra gada.

Iepriekš uz plāksnes bija Džordža VI un viņa sievas Elizabetes vārdi, kā arī dzimšanas un nāves datumi. Tagad tajā saraksta veidā ir “Džordžs VI 1895-1952” un “Elizabete 1900-2002”, un pēc tam “Elizabete II 1926-2022” un “Filips 1921-2021”.

Starp abiem pāriem ir Bikšu lentas ordenis, kas ir valsts vecākā un dižciltīgākā bruņniecības ordeņa – Prievīšu ordeņa zīme – augstākais apbalvojums Apvienotajā karalistē. Visi četri bija ordeņa locekļi, un Svētā Džordža kapela, kurā atrodas piemiņas kapela, nu ir viņu garīgā mājvieta.

Kapelā atrodas arī karalienes māsas princeses Mārgaretas, kura nomira mēnesi pirms karalienes mātes 71 gada vecumā tālajā 2002. gadā, pelni – tā kā Vindzoru karaliskā ģimene tagad ir atkalapvienota uz visiem laikiem.

 Karalienes pēdējo atdusas vietu sabiedrība varēs apskatīt no 29. septembra, taču par šo privilēģiju būs jāmaksā. Kapela, kas pašlaik ir slēgta karalisko sēru laikā, apmeklētājiem atkal tiks atvērta ceturtdien, 29. septembrī, kā daļa no vispārējās ekskursijas pa Vindzoras pili, maksājot līdz 28,50 GBP (~33 Eur) pieaugušajiem un 15,50 (~18 Eur) bērniem.

Karaliene tika guldīta mūža mierā kopā ar Edinburgas hercogu pirmdienas, 19. septembra, vakarā privātā dievkalpojumā, kurā piedalījās karalis un karaliskā ģimene, kas sekoja procesij’’a viņas valsts bērēs Vestminsteras abatijā un dievkalpojumā Vindzorā.

Kad Filips nomira pirms 17 mēnešiem, viņa zārks tika apglabāts Sv. Džordža karaliskajā velvē, lai to varētu pārvietot uz memoriālo kapelu, kad mūžībā dosies karaliene.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 25. septembris
Nākamais rakstsLiene Kiviča kļuvusi par Latvijas sieviešu skaistuma etalonu