Aplūkosim dažādus veidus, kā sarkano sīpolu lietošana katru dienu var pozitīvi ietekmēt jūsu vispārējo veselību un labsajūtu. Lūk, kas notiks, ja ikdienā lietosi sarkanos sīpolus
1. Ir daudz antioksidantu
Ķermenis attīsta brīvo radikāļu molekulas, kad tas tiek pakļauts starojumam vai tabakas dūmiem, un šīs molekulas var izraisīt diabētu, sirds slimības un pat vēzi. Antioksidanti var samazināt šūnu bojājumus, cīnoties ar brīvo radikāļu molekulām. Jūs varat cīnīties ar brīvajiem radikāļiem un uzlabot savu veselību, ēdot sīpolus.
2. Palīdzība ar cukura līmeni asinīs
Ar sīpoliem jūs varat palīdzēt uzturēt normālu cukura līmeni asinīs, ja Jums ir cukura diabēts. Tas ir tāpēc, ka sīpolos esošie flavonoīdi darbojas, lai stabilizētu glikozes līmeni asinīs. Ja līmenis ir zems, jūs varat izjust nogurumu, trauksmi, galvassāpes un citus simptomus.
3. Uzlabota gremošanas veselība
Tā kā sīpoli satur lielu daudzumu prebiotiku un šķiedrvielu, tie palīdz uzlabot zarnu veselību, veicinot gremošanu, stiprinot imūnsistēmu un mazinot iekaisumu.
4. Pārbagātība ar uzturvielām
Sīpoli ir uzturvielām ļoti bagāti pārtikas produkti. Tie satur nelielu daudzumu kaloriju un lielu daudzumu uzturvielu. Tie ir labs kālija un mangāna avots. Kālijs ir minerāls, kas uzlabo enerģijas līmeni un vielmaiņu. Papildus tam, ka mangāns palīdz organismam veidot saistaudus un kaulu veselību, tas arī samazina asins recekļu veidošanās risku.
5. Pretiekaisuma īpašības
Kā pretiekaisuma līdzeklis kvercetīns ir atrodams sīpolos. Tas ir noderīgs urīnpūšļa infekciju ārstēšanai, tūskas mazināšanai un artrīta profilaksei.
6. Dažus vēža riskus iespējams pat krietni mazināt
Sīpoli var samazināt kolorektālā vēža, balsenes vēža un olnīcu vēža risku, ja tos lietojat mērenā daudzumā.
7. Samazina Alcheimera slimības risku
Pētījumos par saistību starp kvercetīnu un Alcheimera slimību pētnieki atklāja, ka pārtikas produkti ar augstu kvercetīna saturu, piemēram, sīpoli var palīdzēt samazināt Alcheimera slimības attīstības risku.
8. Lielisks C vitamīna avots
Liels C vitamīna daudzums ir atrodams sīpolos, tāpēc tie ir īsts imūnsistēmas balsts. C vitamīns ir būtisks jūsu ķermeņa darbībai.
9. Atbalsta kaulu veselību
Cilvēki, kuri vecāki par 50 gadiem un ikdienā patērē sīpolus, var stiprināt savus kaulus, kā arī samazināt lūzumu risku. Pētījumi liecina, ka sīpoli pat var uzlabot kaulu blīvumu.
10. Antibakteriāls līdzeklis
Sīpolos esošā alicīna antibakteriālās īpašības palīdz resnajai zarnai cīnīties pret kaitīgām baktērijām. Tas ir alicīns, kas piešķir sīpoliem to unikālo un spēcīgo smaržu. Tas veido un uzlabo ķermeņa aizsardzību pret toksīniem un slimībām.
Noslēgumā jāsaka, ka sarkano sīpolu iekļaušana ikdienas uzturā var izraisīt daudzas pozitīvas izmaiņas jūsu ķermeņa veselībā un labklājībā. No uzlabotas gremošanas līdz uzlabotai imūnsistēmai, sirds veselības atbalstam un cukura līmeņa regulēšanai asinīs – šīs ir tikai dažas no neticamajām priekšrocībām, ko varat izbaudīt, katru dienu pievienojot savam uzturam sarkanos sīpolis. Kāpēc gaidīt? Sāciet gūt šīs priekšrocības jau šodien, izmantojot sarkanā sīpola spēku, lai jūs kļūtu veselīgāks! Lūk, kas notiks, ja ikdienā lietosi sarkanos sīpolus