Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde aizturējusi divus ārvalstu pilsoņus par mēģinājumu nelikumīgi pārvietot teju 10 kilogramus marihuānas pāri Latvijas valsts robežai. VID aiztur divas personas par gandrīz 10 kg marihuānas kontrabandas; piemērots apcietinājums

2024.gada jūlijā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas pierobežā muitas kontroles pasākumu veikšanai apturēja vieglo automobili Mersedes –  Benz ar Lietuvas Republikas valsts reģistrācijas numuru. Auto virzījās no Salacgrīvas Igaunijas Republikas virzienā, to vadīja Lietuvas Republikas pilsonis un tajā atradās arī pasažiere, Lietuvas Republikas pilsone.

Muitas kontroles laikā, piedaloties kinologam ar narkotisko vielu meklēšanas suni, bagāžas nodalījumā tika atrasta soma ar 10 saiņiem zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielas. Saskaņā ar saņemto eksperta atzinumu ekspertīzei iesniegtā zaļganbrūnas krāsas izžāvētā augu valsts izcelsmes masa ir gandrīz 10 kilogrami (9921,1 grams) kanabiss (izžāvēta marihuāna).

Par minēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1panta otrās daļas un 15.panta ceturtās daļas par mēģinājumu veikt narkotisko vielu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai;            253. 1. panta trešās daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu pārvadāšanu realizācijas nolūkā, kas izdarīts lielos apmēros, un 262.panta pirmās1 daļas par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Abas personas atzītas par aizdomās turētām un tām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

VID atgādina!

Robežšķērsošanas vietās uz autoceļiem, ostās un lidostā muitas kontrole tiek veikta nepārtraukti, lai novērstu pārkāpumus un noziedzīgus nodarījumus, kas saistīti ar dažādu preču, tostarp aizliegtu vielu, nelikumīgu pārvietošanu. Narkotisko un psihotropo vielu kontrabandas novēršana ir viens no būtiskiem šādu pārbaužu veikšanas iemesliem. Katram robežas šķērsotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās  savas rīcības sekas – narkotisko vielu kontrabanda ir smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība.

Šogad uzsākts 81 kriminālprocess

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē 2024.gadā uzsākts 81 kriminālprocess par narkotisko vai psihotropu vielu, šo vielu izgatavošanai paredzēto izejmateriālu (prekursoru), jauno psihoaktīvo vielu vai to saturošu izstrādājumu, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai nelikumīgā veidā.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 6. augusts
Nākamais rakstsŠorīt Rīgā notikusi liela nelaime