Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. RECEPTE: Arbūzs jaunās garšu niansēs
Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.
Arbūzu salāti ar ogām un sieru
Sastāvdaļas
neliels arbūzs
200 g fetas vai Brinzas siera
3-4 gurķi
200 g zemeņu vai citu vasaras ogu
15-20 bazilika lapas
mērcei
2 ēdamk. olīveļļas
sula no 1 laima
miziņas no 1/2 laima
1 tējk. medus
Pagatavošana
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas un atstāj nedaudz ievilkties.
- Arbūzu sagriez nelielos kubiņos, gurķus un ogas sagriež ripiņās, smalki sakapā bazilika lapiņas.
- Sajaucot visas sastāvdaļas kopā ar pusi fetas siera, izkārto uz šķīvja.
- Pārlej ar mērci, pārber ar atlikušo sieru. Pasniedz uzreiz.
RECEPTE: Arbūzs jaunās garšu niansēs