Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8. augusta plkst. 6.30 līdz 9. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 64 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi. Diemžēl piektdiena sākusies ar ziņu par lielu nelaimi

Šorīt plkst. 05.45 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novadā no divstāvu dzīvojamās mājas nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka ēkas pārmeklēšanu un tās otrā stāva dzīvoklī atrada cilvēku, kuru iznesa ārā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja cilvēka nāvi. No ēkas paši saviem spēkiem evakuējās četri cilvēki. Ugunsgrēkā dega divas dzīvokļa telpas 40 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 07.35.

Plkst. 23.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Kolkas ielu Jūrmalā, kur bija notikusi vieglās automašīnas un traktora sadursme. No traktortehnikas notika degvielas noplūde, ko ugunsdzēsēji glābēji novērsa. Degviela savākta traukos. Notikuma vietā, izmantojot absorbentu, tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 02.49 darbs notikumā noslēdzās.

Plkst. 17.04 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Cēsu novada Priekuļu pagastu, kur dega koka divstāvu saimniecības ēka 250 m2 platībā. Ugunsgrēkā nosargāta blakus esošā dzīvojamā māja. Plkst. 21.18 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 10.08 saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka smagajai automašīnai ir pārsista degvielas bāka no kuras bija iztecējusi degviela. Izmantojot absorbentu, sakārtota ceļa braucamā daļa, smagā automašīna novietota brauktuves malā un plkst. 12.09 darbs notikuma vietā tika pabeigts.

Turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi Ganību dambī Rīgā, kur dega angāri un gatavā produkcija 1550 m2 platībā. Vakar ugunsdzēsēji glābēji atradās notikuma vietā, turpināja to novērot un ar granti pārklātajās titāna skaidu kaudzēm mērīt temperatūru. Diennakts laikā temperatūra kritās. Šorīt darbs notikuma vietā turpinās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega trīs dzīvokļi un koridors, smagā automašīna, kombains, kombaina motortelpa, divas vieglās automašīnas, elektrības sadales skapis, vadi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, kūdra, salmu rulonu prese, labības rugāji, salmu vāli un salmu ruļļi, divos gadījumos sausā zāle, atkritumi un sadzīves mantas.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

 

Iepriekšējais rakstsAtrasta sieviete, kura Rīgā izkāpa no autobusa un pazuda bez vēsts
Nākamais rakstsMēneša HOROSKOPS 2024. gada AUGUSTAM