Uzdevums, kurā ir diagramma ar pieciem skaitļiem un četrām tukšām vietām, liek aizpildīt trūkstošos skaitļus. Šis matemātikas uzdevums septiņgadīgajiem liek pat pieaugušajiem “plēst matus”

Sākotnēji 2006. gadā tiešsaistes forumā publicētā problēma ir atkal parādījusies, ļaujot lietotājiem uzminēt risinājumu.

Kāds foruma lietotājs rakstīja: “Uzdevumā esošais 2 mani mulsina. Nevar būt tikai viena matemātiska darbība.”

Cits lietotājs Facebook teica: “Es tikko pabeidzu savu progresīvās lietišķās matemātikas kursu un nevaru to atrisināt. Tas, kurš to sastādījis, ir slims.”

Savukārt kāds cits jokoja: “Varbūt Šeldons no Lielā sprādziena teorijas to varēja izdarīt, kad viņam bija septiņi gadi.”

Šai mīklai kļūstot populārai, daudzi sāka apšaubīt tās izcelsmi, un kāds foruma lietotājs apgalvoja, ka tas ir no septiņgadīgo bērnu eksāmena darba Singapūrā.

Tomēr Singapūras Izglītības ministrija (MOE) sākotnēji teica, ka viņi to nevar pārbaudīt, bet vēlāk apstiprināja, ka 1. sākumskolas skolēniem nav oficiālu eksāmenu.

Neraugoties uz diezgan lielo nekonkrētību, šis jautājums ir izraisījis zinātkāri un vilšanos visā pasaulē, jo pieaugušajiem nākas ciest sakāvi tajā, kas tika uzskatīta par bērna problēmu. Vai jums izdevās to atrisināt?

Interesanti, ka šis uzdevums ir gandrīz identisks mīklai, kas atrodama matemātiķa Gordona Burgina emuārā. Burgina versijā vienīgā atšķirība ir tā, ka skaitlis 20 aizstāj 2 apakšējā kreisajā stūrī. Ritiniet uz leju, lai redzētu viņa risinājumu.

Šis matemātikas uzdevums septiņgadīgajiem liek pat pieaugušajiem “plēst matus”

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsBrīnišķīgas ziņas Velsas princeses un prinča ģimenē
Nākamais rakstsZem mājas atrodot baisu lelli, vīrieša dzīve krasi mainījās