Latvijas upēs turpināsies pakāpeniska ūdens temperatūras pazemināšanās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķiem ir jaunas ziņas par turpmāk gaidāmo

Aizvadītajā diennaktī Latvijas upēs ūdenslīmenis lielākoties turpināja svārstīties, daudzviet paaugstinājās. Ūdenslīmenis arī paaugstinājās Rīgas līča un Baltijas jūras piekrastē, kā arī vējuzplūdu ietekmētajos upju un ezeru posmos.

Aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis Daugavā lielākoties svārstījās ±1 cm robežās, nedaudz straujāk paaugstinājās Daugavas augštecē. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ±5 cm robežās, straujāk ūdenslīmenis pazeminājās Lielajā Juglā pie Zaķiem par 7 cm. Gaujas augšteces posmā ūdenslīmenis pazeminājās par 18 cm, posmā Valmiera-Sigulda svārstījās, bet lejteces posmā pie Carnikavas ūdenslīmenis paaugstinājās par 16 cm diennaktī. Citās Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties paaugstinājās par 2…14 cm vai svārstījās. Salacā ūdenslīmenis svārstījās ±1 cm robežās, Rūjā pie Vilnīšiem ūdenslīmenis pazeminājās par 11 cm diennaktī. Lielupes posmā pie Mežotnes ūdenslīmenis pazeminājās par 4 cm, bet posmā no Staļģenes līdz Slokai ūdenslīmenis paaugstinājās par 14…16 cm diennaktī. Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās, atsevišķos upju posmos pazeminājās par 1…9 cm, bet Bērzē pie Baložiem ūdenslīmenis paaugstinājās par 32 cm diennaktī. Ventas augšteces posmā ūdenslīmenis pazeminājās par 14 cm, Ventā pie Kuldīgas ūdenslīmenis pazeminājās par 7 cm, bet lejteces posmā ūdenslīmenis paaugstinājās par 9 cm diennaktī. Citās Kurzemes upēs ūdenslīmenis pārsvarā svārstījās ±4 cm robežās, straujāk ūdenslīmenis paaugstinājās Irbē pie Vičakiem par 6 cm.

Šorīt ūdens temperatūra upēs 7…13°C, ezeros 11…13°C, bet Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 9…13°C. Turpināsies pakāpeniska ūdens temperatūras pazemināšanās.

Laiks kļuvis rudenīgs un ūdens vēss, ūdensaugi daudzviet jau nogūlušies, tomēr vairākās upēs joprojām ir ūdensaugi.

Tuvākajās dienās upju notece svārstīsies, lielākoties ar tendenci pazemināties, tomēr atsevišķos upju posmos tā paaugstināsies. 

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X 

Iepriekšējais rakstsSpraiga pakaļdzīšanās Rīgā: 16 gadīgs jaunietis pārkāpj virkni noteikumu – VIDEO
Nākamais rakstsNaktī traģiski notikumi risinājušies uz bēdīgi slavenās Tīnužu – Kokneses šosejas