Zupu uzvārīt – tas vis nav kokteili sajaukt! Tomēr bārmenis Andris Reizenbergs ir uz “tu” ar abām nodarbēm – gan kokteiļi, gan zupas pieder pie viņa meistarstiķiem. Šoreiz Andris izkāpj no savas komforta zonas un kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pappardelle ar sēnēm, lai pacienātu brāli Ingusu. Pazīstamais bārmenis un zupu guru Reizenbergs pārsteidz ar pavisam jaunu ēdienu
Kaut arī Andra Reizenberga virtuvē galvenokārt saimnieko sieva, arī viņš labprāt mēdz gatavot: draugiem un radiem parasti galdā ceļ zupas, ikdienā biežāk uzcep gaļu. “Gatavoju pēc sajūtām un apstākļiem – to, ko sakārojas. Tas ir atkarīgs arī no gadalaika, piemēram, ziemā biežāk gatavoju skābu kāpostu zupu,” atklāj Andris. Pašam zupas arī ir vismīļākais ēdiens, un īpaša vieta Andra sirdī jau kopš skolas laika vienmēr atradīsies biešu zupai.
Iepērkas viņš lielākoties impulsīvi, bet ir dažas lietas, ko sapērk ilgākam laikam – piemēram, makaroni. Tieši makaroniem šoreiz virtuvē tiek atvēlēta goda vieta – tiesa, paša gatavotiem. Andra kokteiļu uzburšanas prasmes ir zināmas globālā mērogā, bet, kā viņam veicas, meistarojot pappardelle ar sēnēm brālim Ingusam par prieku, skaties video. Izmēģini šo ātri un lēti pagatavojamo, sātīgo un ļoti gardo recepti arī tu!
Pappardelle ar sēnēm
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 20 min
Izmaksas kopā: 4,08 eiro
Cena par porciju: 2,04 eiro
Nepieciešams:
Pastai:
110 g kviešu miltu Rimi;
100 g mannas;
5 g smalkā jūras sāls Rimi;
2 olas.
200 g sēņu;
1 vidējs sīpols;
puse citrona;
200 ml saldā krējuma;
100 g siera Rimi Brie;
pipari pēc garšas;
eļļa cepšanai.
Pagatavošana
Sajauc kviešu miltus un mannu, pievieno sāli. Izveido bedrīti maisījumā un liec tajā olas. Sajauc visu viendabīgā mīklā. Mīci to uz galda virsmas, kas viegli apkaisīta ar miltiem, apmēram 10–15 minūtes, līdz tā kļūst gluda un elastīga. Ietin mīklu plēvē un atstāj uz 30 minūtēm atpūsties.
Pēc tam izrullē mīklu plānā kārtā un ar nazi vai makaronu griešanas rīku sagriez pappardelle platās lentēs. Uzvāri lielā katlā ūdeni ar sāli, liec pappardelle verdošā ūdenī un vāri apmēram 3–4 minūtes, līdz makaroni ir gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz cieti.
Sēnes sagriez plānās šķēlītēs. Sīpolu nomizo un smalki sagriez. Lielā pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sēnes un cep vēl 5–7 minūtes, līdz tās izdala šķidrumu un kļūst zeltaini brūnas. Pievieno citronu sulu, samaisi un ļauj dažas sekundes pavārīties. Pielej saldo krējumu un samazini karstumu, vāri vēl dažas minūtes, lai mērce kļūst krēmīga. Sagriez sieru un pievieno to mērcei, maisi, līdz siers izkūst. Pievieno garšvielas pēc garšas.
Kad makaroni gatavi, izsmel tos no ūdens un pievieno krēmīgajai sēņu mērcei. Samaisi, lai mērce pārklāj makaronus.
Par Rimi Latvia
Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 130 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express). Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 5800 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 305 Rimi veikalus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/