Cilvēki, kuri tikai tagad atklājuši, kā tiek gatavots bekons, tikuši šokēti. Daudzi pat zvērējuši, ka nekad vairs to neēdīs. Cilvēkus šokē atklājums, kā tiek gatavots bekons
Nesen vietnē YouTube atkārtoti publicēts Discovery Channel Lielbritānijas raidījuma “How It’s Made” fragmentu arhīvs, kurā atklāts detalizēts bekona ražošanas process. Lai gan raidījums sākotnēji tika demonstrēts jau 2018. gadā, tas daudziem skatītājiem licis ar riebumu paraudzīties uz bekona pagatavošanas veidu.
Video redzams, kā desmitiem cūkgaļas vēdera gabalu tiek iemesti milzīgā aparātā, kas lēnām griežas, lai mīkstinātu gaļu un padarītu vieglāku ādas noņemšanu.
Dokumentālajā filmā skaidrots: “Mūsdienās bekons tiek apstrādāts un pat iepriekš apcepts fabrikās.”
Pēc mīkstināšanas gaļa tiek izklāta un novietota uz konveijera lentes, kas to izlaiž caur griezēju, lai atdalītu ādu. Kamēr āda tiek sūtīta turpmākai apstrādei, lai izgatavotu kraukšķus, gaļa tiek novirzīta uz “apgriešanas ierīci”, kas to pārveļ otrā pusē.
Turpinot ražošanas procesu, fabrikas darbinieki sagatavo sāls maisījumu bekona konservēšanai. “Tvertnē tiek iepildīts ūdens un tajā izšķīdināta sāls. Pēc tam pievieno ūdeni ar dūmu aromātu un citas garšvielas, pirms bekona gabali tiek nogādāti zem “injicēšanas galvas”, kur adatas iešļircina tajos konservēšanas maisījumu,” skaidroja raidījuma vadītāji.
Nākamajā solī bekona gabaliem tiek uzlikts “kombinētais instruments”, kas ļauj tos pakārt uz rāmja. Tad tie tiek nogādāti uz “dūmu dušas”, kur tiek piešķirts papildus aromāts un krāsa. Pēc tam bekons tiek lēni cepts piecas stundas zemā temperatūrā.
Kad bekons ir piesūcies ar garšu, tas tiek strauji atdzesēts saldētavā un pēc tam divas dienas turēts sekundārajā dzesētavā. “Dzesēšana padara bekonu stingrāku, kas atvieglo tā sagriešanu,” norāda Discovery Channel eksperti.
Daudzi skatītāji atzina, ka, redzot šo procesu, viņu viedoklis par bekonu ir mainījies. Daži komentēja, ka nekad vairs to neēdīs, bet citi pauda, ka šīs zināšanas nemainīs viņu ieradumus.
Cilvēkus šokē atklājums, kā tiek gatavots bekons