Banāniem ir īss “mūža” ilgums – tie tikai pavisam neilgi ir dzelteni, ātri sāk pārgatavoties un brūnēt, jo lielākā daļa cilvēku tos glabā nepiemērotā vietā. Taču, ja uzglabāsi tos pareizi, tie var saglabāties svaigi nevis tikai dažas dienas, bet gan gandrīz divas nedēļas. Banāni nebojāsies pat 10 dienas ilgāk, izmantojot šo vienkāršo metodi

Pavāre un Kitchen Mason dibinātāja Emma Meisona brīdina, ka banānus nekad nevajadzētu uzglabāt augļu traukā kopā ar citiem augļiem, jo tas var paātrināt to bojāšanos.

Banāni izdala etilēna gāzi no to kātiem – šis dabīgais hormons izraisa augļu nogatavošanos, padarot tos mīkstākus un aromātiskākus. Taču, ja banāni tiek glabāti kopā ar citiem augļiem, izdalītā gāze uzkrājas un paātrina visu augļu bojāšanos.

Ja banāni ir vēl zaļgani, uzglabāšana kopā ar citiem augļiem var paātrināt to nogatavošanos. Taču, ja tie jau ir dzelteni, vislabāk tos glabāt atsevišķi no citiem augļiem un vēsā vietā, jo augsta temperatūra arī var veicināt bojāšanos.

Lai paildzinātu banānu svaigumu, Emma iesaka aptīt banānu kātus ar pārtikas plēvi, lai etilēna gāze netiktu izplatīta uz pārējo augli. “Lai nodrošinātu maksimālu svaigumu, ieteicams atdalīt banānus un aptīt katra kātu atsevišķi,” viņa skaidro.

Šis vienkāršais uzglabāšanas paņēmiens var pagarināt banānu svaigumu līdz pat 14 dienām, nodrošinot, ka tie paliek stingri un dzelteni ilgāku laiku.

Banāni nebojāsies pat 10 dienas ilgāk, izmantojot šo vienkāršo metodi

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsIzplatīta būtiska vēsts visiem “Maxima” pircējiem
Nākamais rakstsLatvijas veikalos konstatēts viltots medus