Šodiena ir lielisks laiks, lai ciemotos! Aktieris Andris Daugaviņš daudz zina par nelūgtiem viesiem, bet prot arī iepriecināt tos, kuri ir laipni gaidīti. Piemēram, producentu Jāni Kļaviņu, kuram kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski gatavo valsts svētku cienīgu gardumu – picu bez mīklas. Recepte: Andris Daugaviņš pošas valsts svētkiem ar picu bez mīklas
Andris Daugaviņš pats ir galvenais pavārs. Pats arī nosaka kārtību savā virtuvē un ledusskapī: iepirkšanos plāno trīs dienas uz priekšu, jo nepatīk izmest produktus, un gatavo to, kas mājās atrodams, – vai arī vadās pēc citiem svarīgiem principiem. “Atkarīgs arī no iepriekšējā vakara – ja nepieciešams, izvēlos, piemēram, čebureku vai kādu burgeru. Un arī ieklausos, ko man gribas ēst. Viss ir atkarīgs no aktuālajām vēlmēm,” stāsta aktieris.
Radiem viņš gatavo uz vārda dienu vai dzimšanas dienu un savās receptēs bieži atrod vietu kūpinātai gaļai vai meistaro jūras asara salātus. Pašam vislabāk garšo pamatīgi, klasiski ēdieni – pelmeņi, cepti kartupeļi, kotletes, borščs un buberts saldajā, bet producentam Jānim Kļaviņam viņš gatavo greznu svētku ēdienu – picu, kurā mīklas nav ne kripatas, toties ir daudz gardas gaļas, kartupeļu un aromātiskas mērces. Nu gluži kā svētku reizē pieklājas – gardi un pa lēto! Noskaties video un izmēģini arī tu!
Pica bez mīklas
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 40 minūtes
Izmaksas kopā: 9,24 eiro
Cena par porciju: 2,31 eiro
Nepieciešams:
Pamatnei:
1 kartupelis;
500 g maltas cūkgaļas Rimi;
1 ola.
Garnējumam:
300 g tomātu savā sulā;
125 g mocarellas Rimi;
50 g Holandes siera;
30 g cietā siera Formaggio Rimi;
50 g salami;
50 g ķirštomātiņu Rimi.
Mērcei:
20 g diļļu;
400 g grieķu jogurta Rimi;
2 ķiploka daiviņas.
4 lieli kartupeļi;
sāls, pipari un cukurs pēc vajadzības.
Pagatavošana
Sarīvē kartupeli un izspied lieko šķidrumu. Lielā bļodā samaisi rīvēto kartupeli ar maltu cūkgaļu un pievieno olu. Samaisi viendabīgā masā. Uz cepamā papīra izveido no gaļas masas aptuveni 1–2 cm biezu apli. Liec cepeškrāsnī un cep 200 °C temperatūrā 6 minūtes no vienas puses.
Vidējā katlā liec tomātus savā sulā, pievieno nedaudz sāls un cukura pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini siltumu un ļauj mērcei sautēties apmēram 5–10 minūtes, lai tā sabiezē.
Pamatni izņem no cepeškrāsns, apgriez otrādi un pārklāj ar tomātu mērci. Virsū kārto salami šķēlītes, pāri liec sagrieztu mocarellu un uzrīvē cieto sieru. Turpini cept vēl 10–12 minūtes 200°C temperatūrā, līdz siers ir izkusis un zeltaini brūns.
Nomizo kartupeļus un sagriez biezās daiviņās. Cep gaisa friterī 200°C temperatūrā apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
Smalki sakapā ķiploku un dilles. Sajauc ar grieķu jogurtu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisi viendabīgā konsistencē.
Picu pasniedz ar kartupeļiem un grieķu jogurta mērci.
Par Rimi Latvia
Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 140 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express). Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 5800 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 305 Rimi veikalus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/