Rudens nenoliedzami klāt, tāpēc ir īstais laiks palutināt sevi un savus mīļos ar sezonai atbilstošiem gardumiem. “Lidl” ir sagatavojis četras īpašas receptes, kas apvieno klasiskas vērtības ar radošu pieeju – ideāli piemērotas gan mājīgām rudens pēcpusdienām, gan Halovīna svinībām! Četras receptes, kas padarīs oktobri gardāku
Halovīna šokolādes cepumi ar zirnekļu tīklu

Spocīgi gardi – šokolādes cepumi ar baltās šokolādes zirnekļu tīklu rotājumu ļaus Halovīna tematiku ieviest ne tikai dekorācijās, bet arī svētku galda noformējumā.
Šie tematiskie šokolādes cepumi ir ideāls papildinājums Halovīna svinībām. Rotaļīgi, gardi un viegli pagatavojami – tie noteikti kļūs par ballītes zvaigzni. “Lidl” iedvesmo izbaudīt svētkus pilnā krāšņumā!
Sastāvdaļas
10 cepumiem
- 175 g tumšās šokolādes ar kakao sastāvu vismaz 52 %
- 75 g baltā cukura
- 50 g gaiši brūnā cukura
- 70 g kviešu miltu
- 2 olas
- 50 g sviesta
- 20 g nesaldināta kakao pulvera
- ½ tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 5–6 baltie maršmelovi jeb zefīri
- cukura dekori – acis
Pagatavošana
- Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, samaisa līdz viendabīgai masai.
- Kad viss izkusis, pievieno olas un iemaisa.
- Atsevišķi sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, balto cukuru, brūno cukuru, cepamo pulveri, kakao un šķipsniņu sāls. Pievieno šokolādes masai un samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
- Ar rokām vai saldējuma karoti veido bumbiņas un liek uz cepampannas.
- Pannu uz īsu brīdi liek saldētavā, lai atdziest.
- Cepumus liek līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 12–15 minūtes.
- Pa to laiku maršmelovus liek krāsnī un silda apmēram 5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti un staipīgi.
- Izņem ārā un ļauj mazliet atdzist, lai varētu turēt rokās.
- Paņem pusi maršmelova, izstiepj ar pirkstiem tā, lai tas veido pavedienus, kas atgādina zirnekļu tīklu.
- Uzliek šo “tīklu” pa virsu cepumiem.
- Pēc vēlēšanās dekorē ar cukura acīm vai citiem Halovīna rotājumiem.
Pildītie paprikas “ķirbīši”

Veselīga un radoša ideja Halovīna vakariņām – paprikas, kas pārtapušas par maziem Halovīna ķirbīšiem, pildītas ar sildošu dārzeņu un rīsu maisījumu.
Kad paprika pārtop par ikonisku svētku elementu, vakariņas kļūst par īstu piedzīvojumu! Šī “Lidl” recepte apvieno veselīgas sastāvdaļas ar svētku noskaņu – ideāli ģimenes maltītei vai draugu vakaram.
Sastāvdaļas
4 porcijām
- 4 oranžās paprikas
- 1 iepakojuma “Kanja” tomātu pulvera maisījuma Boloņas mērcei
- 400 g maltas liellopu gaļas
- 1 burkāns
- sauja ķiršu tomātu
- 2-3 daiviņas ķiploka
- 100 g iepriekš novārītu rīsu
- 1 vidējs sīpols
- 100 g rīvēta cietā siera
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- ½ tējkarotes oregano
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Katrai paprikai nogriež “vāciņu” ar kātiņu un iztīra sēklas. Pēc vēlēšanās ar asu nazi izgriež acis un muti, lai paprikas izskatītos kā mazi ķirbīši.
- Burkānu sarīvē, sīpolu un ķiplokus smalki sakapā.
- Pannā sakarsē eļļu, apcep sīpolus, burkānus un ķiplokus. Pievieno malto gaļu un cep, līdz tā kļūst brūna. Tad pievieno sagrieztus ķiršu tomātus. Pievieno tomātu pulvera maisījumu un nedaudz ūdens, visu samaisa un pasautē 5–7 minūtes.
- Pievieno vārītos rīsus, sāli, piparus un garšvielas. Pildījumam jābūt sulīgam, bet ne pārāk šķidram.
- Paprikas piepilda ar gatavo pildījumu, liek cepamajā traukā un pārber ar sarīvētu sieru.
- Trauku pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 180 °C apmēram 20 minūtes. Pēc tam foliju noņem un cep vēl 5–10 minūtes, līdz siers izkūst un viegli apbrūnē.
Crème Brûlée kruasāni

Franču klasika ar pārsteigumu – kraukšķīgi kruasāni, kas slēpj sevī samtainu krēma brulē pildījumu. Elegants deserts vai greznas brokastis!
Kad klasiskais creme brulee satiek kraukšķīgu kruasānu, rodas deserts, kas pārsteidz gan ar garšu, gan izskatu. Šī recepte ir kā radīta brīvdienu brokastīm vai īpašiem mirkļiem, kad gribas sevi palutināt. Izsmalcināts baudījums no “Lidl” – vienkārši pagatavojams, neaizmirstams rezultāts.
Sastāvdaļas
6 kruasāniem
- 480 ml piena
- 100 g cukura
- 1 iepakojums “Belbake” vaniļas cukura
- 5 olu dzeltenumi
- 30 g kukurūzas cietes
- 28 g sviesta
- šķipsna sāls
- cukurs virskārtai
Pagatavošana
- Olas dzeltenumus atdala no baltumiem, bļodā liek tikai dzeltenumus.
- Pievieno cukuru un kukurūzas cieti, kārtīgi sakuļ līdz gaišai masai.
- Katliņā uzsilda pienu ar vaniļu un šķipsniņu sāls, līdz tas sāk tvaikot.
- Karsto pienu lēnām, nepārtraukti maisot, pievieno olu maisījumam.
- Visu masu atliek katliņā un maisot vāra uz vidējas uguns, līdz krēms sabiezē.
- Kad krēms ir gatavs, iemaisa sviestu, pārklāj ar pārtikas plēvi (lai neveidojas plēvīte) un atdzesē.
- Atdzesēto krēmu liek konditorejas maisiņā.
- Kruasāniem ar nazi vai koka iesmu izveido nelielu caurumiņu un iepilda vaniļas krēmu.
- Uz pannas ber cukuru un izkausē to. Tad izkausēto cukuru uzmanīgi pārlej pāri kruasānam un atdzesē, lai izveidojas kraukšķīga cukura virskārta.
Burkānu kūka ar krēmsieru

Krēmīga burkānu kūka ir īsts rudens deserts, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.
Šī burkānu kūka ar krēmīgu virskārtu ir maiga, aromātiska un pārsteidzoši vienkārša pagatavošanā – ideāla gan svētku galdam, gan mierīgai pēcpusdienai ar tējas tasi. Recepti sagatavojis uzņēmums “Lidl” – iedvesmai un garšas baudījumam.
Sastāvdaļas
22 cm kūkas pamatnei
- 2 olas
- 180 g kviešu miltu
- 175 g cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls 200 g rīvētu burkānu
- 75 g / ml eļļas
- 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas
- ¾ tējkarotes kaltēta ingvera
- ½ tējkarotes kanēļa
- 50 g valriekstu
- sula un miziņa no ½ citrona
Krēmam:
- 170 g svaigā siera
- 130 g saldā krējuma
- 1 paciņa saldā krējuma stindzinātāja
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
Valrieksti dekorēšanai
Pagatavošana
- Bļodā iesit olas, pievieno cukuru un eļļu. Pieliek rīvētus burkānus, apelsīnu un citronu sulu, kā arī nedaudz rīvētas citrona miziņas. Visu kārtīgi sakuļ.
- Citā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, kanēli un ingveru. Valriekstus sasmalcina piestā un pievieno klāt.
- Slapjajām sastāvdaļām pievieno sausās un iemaisa līdz viendabīgai masai.
- Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru un ielej tajā mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 40–45 minūtes, līdz kūka gatava. Atdzesē.
- Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu, pūdercukuru, saldā krējuma stindzinātāju un nedaudz citronu sulas. Visu saputo, līdz veidojas stingrs un gaisīgs krēms.
- Uz atdzisušas kūkas liek krēmsiera krēmu un izlīdzina. Dekorē ar rīvētu apelsīna miziņu, sasmalcinātiem valriekstiem un cukura dekoriem.
Četras receptes, kas padarīs oktobri gardāku





