Saglabājoties karstam laikam, veikalu tīkls SIA Maxima Latvija” ir sagatavojis infografiku ar vienkāršiem ieteikumiem pircējiem, kā uzglabāt pārtiku karstajās vasaras dienās.

 

 

Karstajā laikā īpaša uzmanība jāpievērš produktiem, kuri jāuzglabā aukstumā. Tie ir piena, zvejas, gaļas, konditorejas un kulinārijas produkti, kuri pēc iegādes veikalā, pieturoties siltam laikam, pēc iespējas ātrāk ir jāievieto aukstumā.

 

 

SIA „Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes departamenta direktore Dace Grava stāsta, ka veikali nodrošina nepieciešamos uzturēšanas apstākļus minētiem produktiem karstajā laikā, taču, lai produkti nesabojātos pēc iegādes, jāpievērš papildu uzmanība to pārvadāšanai mājās. „Karstajās vasaras dienās mēs iesakām pircējiem izvēlēties pārtiku, balstoties pēc racionāliem apstākļiem un ģimenes tradīcijām. Aicinām pirms pārtikas iegādāšanās padomāt vai, piemēram, būs pieejami produktiem nepieciešamie uzturēšanas apstākļi tuvāko divu stundu laikā, vai iegādātā pārtika ir atbilstošos apjomos un būs iespējams to izlietot tuvākajā laikā,” stāsta D.Grava. Viņa arī vērš uzmanību, ka, sākotnēji ēdot produktus, cilvēki var nepamanīt to, vai produkts ir sabojājies vai nē, taču vēlāk jau var rasties saindēšanās, kas var izraisīt nepatīkamu pašsajūtu, sliktu dūšu, temperatūras paaugstināšanos un negatīvas emocijas.

 

 

Vairāk pārtikas uzglabāšanas un higiēnas ieteikumi karstam laikam apkopoti infografikā!

 

Infografika_partikas_uzglabasana_karsta_laika

Iepriekšējais rakstsApkaunojošākais pirmais randiņš dzīvē
Nākamais rakstsPALĪDZĒSIM: Divgadniece Nika nerunā pat ar mammu. Meitenītei ir reta slimība