4 porcijas
Laiks: 20 minūtes
Vistas pagatavošanai:
- 600 g cāļa krūtiņas filejas
- 1 citrona miziņa
- 1 – 1,5 tējk. Santa Maria melno piparu, drupinātu
- 1,5 tējk. Santa Maria sāls
- 2 ēd.k. rapšu eļļas
Cepts kāposts:
- 1 uz pusēm pārgriezts citrons
- 1 kāposts, sagriezts ceturtdaļās (4)
- 50 g gabaliņos sagriezta sviesta
- 1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
- 0,5 tējk. Santa Maria sāls
Mērce
- 300 ml skābā krējuma
- 2 tējk. Santa Maria estragona
- 1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
- 1 tējk. Santa Maria sāls
Pagatavošana:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai
Pievienojiet vistas gaļai sāli, melnos piparus un citrona miziņu.
Ielieciet citronu un kāpostu cepeškrāsnij piemērotā pannā, pievienojiet sāli un melnos piparus. Vienmērīgi izkārtojiet pannā sviestu. Gatavojiet cepeškrāsns vidusdaļā aptuveni 25 minūtes.
Apcepiet vistu eļļā, cepot aptuveni 3 minūtes no katras puses.
Ielieciet vistu pannā pie kāpostiem un aptuveni 15 minūtes kopā cepiet, līdz viss ir gatavs.
Nelielā bļodā samaisiet visas aukstās mērces sastāvdaļas.
Vistu pasniedziet ar ceptajiem kāpostiem, mērci un citronu.