Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laiku naktī uz svētdienu, izplatīts oranžais un pat sarkanais brīdinājums.

05.-06.08.2023. nakts pirmajā pusē teritoriju no dienvidiem sasniegs nokrišņu zona, kas valsts centrālajos un austrumu rajonos nesīs ļoti stipras pērkona lietusgāzes ar nokrišņu daudzumu 20-29 mm un krasām vēja brāzmām 15-17 m/s, bet vietām gaidāmas pat ekstremāli stipras pērkona lietusgāzes ar nokrišņu daudzumu 30-40 mm un krasām vēja brāzmām līdz 20 m/s. Iespējama arī lielgraudu krusa. Pērkona negaisi turpināsies līdz pat rītam.

RĪKOJIES, lai pasargātu sevi negaisa laikā! Seko norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas. Ir iespējami plaši un ļoti spēcīgi pērkona negaisi ar bīstamu zibeņošanu, krusu un postošām vēja brāzmām, kā arī intensīvām lietusgāzēm, kas izraisa strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu. Gaidāmi transporta kustības un elektroapgādes traucējumi, ļoti nozīmīgi ikdienas gaitu traucējumi, jāizvairās doties ārā vai pārvietoties, ja vien tas nav kritiski nepieciešams.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 6. augusts
Nākamais rakstsMūžībā devusies Lana Paula – VIDEO