20. jūlijā Daugavpils novadā, Biķernieku pagastā, meža masīvā tika atrasts, iepriekš bezvēsts prombūtnē esoša vīrieša līķis, kuram tika konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa likumsargi saistībā ar notikušo uzsāka kriminālprocesu un tajā pašā dienā aizturēja iespējamo vainīgo personu. 

18. jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirknī tika reģistrēts iesniegums par bezvēsts prombūtnē esošu personu, kura 17. jūlijā pameta savu dzīvesvietu un neatgriezās mājās. Veicot meklēšanas pasākumus, 20. jūlijā Biķernieku pagastā, meža masīvā tika atrasts 1977.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – šautu brūci galvā. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Vīrietim tika konstatēti dažādi miesas bojājumi, tostarp šauta brūce galvā , kas arī kļuva par iespējamo nāves cēloni. Tajā pašā dienā, likumsargi operatīvi aizturēja aizdomās turmo personu – kādu 1959.gadā dzimušu vīrieti. Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzes lokā.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, kopīgas alkohola lietošanas laikā, starp vīriešiem izcēlās konflikts, kura laikā aizdomās turamā personā pret 1977.gadā dzimušo vīrieti pielietoja šaujamieroci.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Ar tiesas lēmumu vakar, 22.jūlijā aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Pēc Krimināllikuma 116.panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) — soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Iepriekšējais raksts“Pirku vienu biļeti nedēļā, bet 14 gadus…” Anitas kundze laimējusi ārkārtīgi dārgu džipu – VIDEO
Nākamais rakstsLielas pārmaiņas notikušas pazīstamā žurnālista Streipa dzīvē