Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par otrdienas rītā gaidāmo laiku.

31.01.-01.02.2022. naktī un no rīta, turpinoties snigšanai, sniega segas biezums vietām Latvijā palielināsies vēl par 5-7 cm.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Zemgales upēs ūdens līmenis paaugstinās, applūst palienes un zemākās vietas. Užavā un Durbē un citās Kurzemes piekrastes upēs ūdens līmenis turpinās paaugstināties, applūdīs plašākas teritorijas. Vairākos upju posmos ūdens līmenis būs augstāks nekā janvāra sākumā novērotais.

Latvijas rietumu daļā tuvākajās dienās gaidāmi intensīvi nokrišņi lietus un slapja sniega veidā. Turpinās paaugstināties ūdens līmenis upēs. Applūdīs palienes un zemākās vietas.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsFebruāris sāksies ar salu, bet vai tā būs arī turpmāk? Stāsta sinoptiķis Toms Bricis
Nākamais raksts“Dakotas” līderis Zariņš pirms aiziešanas izteicis vēlēšanos