Sinoptiķis, LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis pirmdienas rītā raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja par janvārī piedzīvotajām stihijām un to, kādas izmaiņas iezīmējas februāra prognozēs.

Brīvdienās Latvijā plosījās gan vētra, gan putenis, kas daudzviet atsācies no jauna. Vienlaikus vairāku Kurzemes upju krastos sākušies plūdi, bet jūras krastā notikuši krasta nobrukumi. “Ja parasti cikloni pie mums nāk no Atlantijas okeāna puses un tad tālāk dodas uz Krievijas pusi, tad šoreiz šie cikloni izmet loku pa Skandināviju, tāpēc mums ir īsi šie siltuma periodi un tad seko putenis,” stāsta sinoptiķis.

“Janvāra temperatūras amplitūda ir no +8 grādiem Rucavā līdz -23 grādiem Zosēnos. Visticamāk, ka decembris paliks šīs ziemas aukstākais mēnesis, līdz ar to, domāju, ka bargākā ziemas daļa varētu būt aiz muguras,” viņš norāda. Laiks februārī solās būt nepastāvīgs, bet ar izteiktākiem siltuma periodiem, termometra stabiņam biežāk kāpjot virs nulles. Februāra otrajā nedēļā prognozēs varētu parādīties pat “kaut kas tuvu +10 grādiem”, stāsta Bricis.

Februāris gan sāksies tam atbilstoši, trešdienas, ceturtdienas un piektdienas rītos daudzviet Latvijā gaidāmi -10…-15 grādi, vietām vēl nedaudz zemāk. Iezīmējas tendence, ka šī varētu būt šoziem pēdējā nedēļa ar tik noturīgu salu.

Iepriekšējais rakstsKopš oktobra pazudušais Latvijas iedzīvotājs ārvalstīs atrasts miris
Nākamais rakstsBrīdina par laiku tuvākajās stundās