Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs svētdien izplatījis brīdinājumu par laiku tuvākajās stundās.

05.03.2023. dienā vietām Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāms stiprs sniegs ar sniega segas pieaugumu 5-6 cm. Ceļi būs slideni, bet redzamība brīžiem snigšanas laikā pasliktināta.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Pļaviņu ūdenskrātuvē izveidojies ledus un vižņu sablīvējums, ledus un vižņi turpina krāties. Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Zeļķiem applūst palienes un zemākās vietas. Saglabājoties aukstām naktīm, turpināsies ledus un vižņu blīvēšanās Pļaviņu ūdenskrātuvē un augšpus tai. Turpināsies ūdens līmeņa svārstības šajā posmā. Nedēļas nogalē un nākamajā nedēļā atsāksies spēcīgāks sals, vižņu veidošanās kļūs intensīvāka.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 5. marts
Nākamais rakstsParādās nelāgas ziņas par laiku šonedēļ – prognoze 7 dienām!