Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par gaidāmajiem laika apstākļiem.

15.12.2023. dienā vietām centrālajos rajonos gaidāms stiprs sniegs, no plkst. 15:00 līdz plkst. 19:00 sniega segas pieaugums būs sasniedzis 5-7 cm. Redzamība snigšanas laikā brīžiem būs pasliktināta līdz 500-1000 m, bet ceļi būs slideni! Brīdinājums ir spēkā līdz plkst. 20!

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Iestājoties atkusnim gaidāma strauja sniega segas kušana, kā arī līs lietus, upēs paaugstināsies ūdenslīmenis. No 18. decembra zemāko vietu applūšana gaidāma lielākajā daļā valsts rietumu un centrālās daļas upju baseinos, bet pēc 19. decembra arī vairākos austrumu daļas upju baseinos. Straujākajos upju posmos sāksies ledus uzlūšana, ies ledus, var veidoties arī nozīmīgi ledus sastrēgumi.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsIespējamas veselības problēmas. Vairākas dienas mājās nav atgriezusies nepilngadīga meitene
Nākamais rakstsRīgā pēdējā brīdī novērsta milzu nelaime