Šokolāde! Apelsīni! Kādi gardumi, taču apvienojot tos ar vēl dažiem produktiem tev sanāks brīnumgards kārums, ar kuru palutināt sevi un savus mīļos šajās brīvdienās.
Recepti iesūtīja BrīvBrīdis.lv lasītāja Sarmīte Lērme.
Nepieciešams:
- 200 g melnās šokolādes;
- 30 g želatīna;
- 2 glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas;
- 500 g saldā krējuma;
- 3 ēd. k pūdercukura.
Pagatavošana:
Ūdens peldē izkausē šokolādi.
Tai pievieno apelsīnu sulu un maisot pasilda lai neveidojas kunkuļi.
Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru un iemaisa tajā atdzisušu šokolādes – apelsīnu masu, pieliek uzbriedinātu želatīnu.
Ņem trauku un tā apakšā saliek zemenes (masu var uzreiz liet arī deserta trauciņos), ogas pārklāj ar putukrējuma – šokolādes masu, liek ledusskapī sastingt.
Sagriez krēmu gabalos, liec trauciņos un pasniedz ar ķīseli!
Lai labi garšo!