Lielbritānijas karaliene Elizabete II aktīvi sākusi plānot sava vīra – prinča Filipa 100. dzimšanas dienas svinības, norādot, ka šis pasākums būs nozīmīgs ne tikai pašam Edinburgas hercogam, bet gan visai monarhijai.

Kopš koronavīrusa pandēmijas sākuma karaliene ir apņēmusies turpināt dzīvot, cik vien normāli un ierasti iespējams. Tas nozīmē, ka, neraugoties uz to, ka viņai šobrīd ir pavisam nedaudz darbinieku, viņa turpina pildīt savus valsts vadītāja pienākumus, dodas izjādēs ar zirgiem un plāno nākotni. Monarhi jau aktīvi strādā arī pie 2021. gada pasākumu plānošanas, vēsta britu laikraksts “Mail on Sunday”.

Nākamais gads karaliskajai ģimenei būs vairāku nozīmīgu svētku piepildīts. Tiks atzīmēta karaliene Elizabetes II 95. dzimšanas diena, viņas platīna jubileja, svinot 70 valdīšanas gadus, un prinča Filipa 100. dzimšanas diena.

Lai gan pastāv uzskats, ka pats Edinburgas hercogs, visticamāk, pretojas lielajam spiedienam uz lielām, publiskām svinībām, atzīmējot viņa simtgadi, tomēr karaliene un pārējie ģimenes locekļi vēlēsies veltīt šai īpašajai dienai tādu uzmanību, kādu tā ir pelnījusi.

Princis Filips, kurš ar karalieni apprecējās 1947. gada novembrī, ir visilgāk kalpojošais karaliskais dzīvesbiedrs Lielbritānijas vēsturē. Kopš 1952. gada, kad viņš uzsāka darbu un līdz pat 2017. gada 2. augustam, kad devās pensijā, šo 72 gadu laikā Edinburgas hercogs piedalījies 22219 valsts pasākumos – vizītēs. Neraugoties uz to, ka princi Filips ir devies pensijā un aktīvajā darbībā vairs nepiedalās, viņš turpina būt par vienu no karalienes uzticamākajiem padomdevējiem, kā arī aizvien ir saistīts ar vairāk nekā 750 organizācijām. Starp tām ir zinātniskās, tehnoloģiskās pētniecības, veselības aprūpes un infrastruktūras nozares, kuras pandēmijas laikā strādā visu diennakti.

Koronavīrusa pandēmijas laikā Edinburgas hercogs novirzījis savu pensiju armijas daļai kā pateicību par viņu ieguldīto darbu vīrusa apkarošanā. 20. aprīlī viņš izdeva rakstisku ziņojumu, kurā rakstīja: “Tuvojoties Pasaules Imunizācijas nedēļai, es gribēju izteikt atzinību ļoti nozīmīgo un neatlaidīgo darbu, jo tik daudzi veic, lai cīnītos ar pandēmiju; medicīnas un zinātnes nozares, universitātes un pētniecības iestādes, visas apvienojas, lai aizsargātu mūs no Covid-19. To cilvēku vārdā, kuri paliek drošībā un mājās, es gribēju pateikties arī visiem galvenajiem darbiniekiem, kuri nodrošina mūsu dzīves infrastruktūras turpināšanos; personāls un brīvprātīgie, kas nodarbojas ar pārtikas ražošanu un izplatīšanu, tie, kas uztur pasta un piegādes pakalpojumus, un tie, kas nodrošina atkritumu savākšanu.”

Iepriekšējais rakstsBeidzot atklāts, kas veikalos atrodas aiz durvīm “Ieeja tikai personālam”
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgam JŪNIJAM