Uzskata, ka šo kūku labprāt bauda pat tie, kuriem burkāni nepavisam negaršo…

 

Nepieciešams:

  • 300 g kviešu miltu;
  • 2 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 ½ tējk. kanēļa;
  • 1 tējk. kardamona;
  • ¼ tējk. muskatrieksta;
  • 125 g sviesta;
  • 175 g cukura;
  • 2 olas;
  • ~ 400 g smalki sarīvētu burkānu;
  •  1 rīvēta citrona vai apelsīna miziņa.

 

Pagatavošana:

Miltos iemaisa cepamo pulveri un pārējās garšvielas. Sviestu ar cukuru saputo gaišās putās. Pa vienai ieputo arī olas. Iemaisa burkānu skaidiņas un apelsīna vai citrona miziņu. Beigās pievieno miltus. Mīklu liek ietaukotā veidnē – ar caurumu vidū. Cep aptuveni stundu 175 °C.

 

 

Lai labi garšo!

Iepriekšējais rakstsNātres, pieneņu un upeņu lapas. 3 receptes brīvdienu veselīgajai maltītei
Nākamais rakstsLielā talka mājās: kā un cik bieži jāmazgā aizkari, dvieļi un gultasveļa?